Scandal de proporţii la Londra. Protestarii anti-vaccinare s-au luat la bătaie cu polițiștii: Violenţele au avut loc în fața Parlamentului

Sun tensiuni la cote ridicate în Londra, după ce uste de protestatari care se opun vaccinării şi restricţiilor au fost implicaţi în confruntări cu forţele de ordine, luni după-amiază.

19 iul. 2021, 18:33
Scandal de proporţii la Londra. Protestarii anti-vaccinare s-au luat la bătaie cu polițiștii: Violenţele au avut loc în fața Parlamentului

Scandal de proporţii la Londra. Violenţele au avut loc în faţa Parlamentului britanic, în zona Westminster, din capitala Regatului Unit. Protestatarii au scandat „Ruşine poliţiei!” şi „Arestaţi-l pe Boris Johnson!”, iar unii demonstranţi au aruncat cu sticle spre agenţii forţelor de ordine. Traficul rutier a fost oprit în zonă din cauza protestelor.

Scandal de proporţii la Londra. Protestarii anti-vaccinare s-au luat la bătaie cu polițiștii

Poliţia metropolitană londoneză a anunţat că 11 protestatari au fost reţinuţi.

„Răspundem la o demonstraţie în faţa Parlamentului. Grupuri de oameni au blocat circulaţia. Agenţii de poliţie sunt la faţa locului, discută cu protestatarii şi încearcă să deblocheze rapid şoseaua”, a comunicat Poliţia metropolitană londoneză. Conform unor surse, la protest participă circa 2.000 de persoane.

Mulţi protestatari au pancarcte pe care scrie „Libertate”. Oamenii sunt nemulţumiţi de restricţiile de călătorie şi de condiţionarea accesului la anumite evenimente de prezentarea unui certificat COVID-19 care să ateste vaccinarea sau rezultatul negativ al unui test.

Strategia guvernului britanic de a ridica pe 19 iulie majoritatea restricţiilor antiepidemice, în plin nou val de COVID-19 provocat de varianta Delta a coronavirusului, poate rezulta într-un dezastru cu consecinţe grave pentru întreaga lume, avertizează mai mulţi cercetători reuniţi vineri la o întâlnire de urgenţă online. În acelaşi timp, Regatul Unit a dat de înţeles că ar putea reaplica o parte din măsurile anti-Covid-19 din cauza îngrijorătoarei creşteri a numărului de infecţii.

Regatul Unit a înregistrat, vineri, 51.870 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, cel mai mare bilanț al infectărilor din luna ianuarie și până astăzi. Creșterea masivă a numărului de cazuri vine în contextul în care guvernul britanic se pregătește să elimine toate restricțiile din Anglia, cea mai mare și mai populată regiune a țării.

Premierul britanic Boris Johnson refuză să amâne din nou eliminarea restricţiilor, el susţinând că, în pofida creşterii rapide a cazurilor de COVID-19, vaccinarea masivă din Marea Britanie a rupt în mare măsură corelaţia dintre infecţii, de o parte, şi formele grave de boală şi decese, de cealaltă parte. Johnson mai crede că vara este momentul ideal pentru relaxarea restricţiilor, întrucât şcolile sunt goale şi viaţa socială se desfăşoară mai mult în aer liber. Ridicarea restricţiilor în Anglia este prevăzută pentru luni, 19 iulie.

Citeşte şi: Ridicarea restricţiilor în Marea Britanie poate fi un dezastru mondial, avertizează experţii. Guvernul de la Londra are planuri care îngrijorează populaţia