Dovedit ştiinţific: Cum să creşti un copil DEŞTEPT

Potrivit unui studiu desfăşurat pe parcursul a 45 de ani, ce a luat în calcul cariera şi realizările a peste 5.000 de indivizi, din copilărie şi până în adolescenţă, arată cum te poţi asigura că cel mic se dezvoltă armonios din punct de vedere intelectual.

RomaniaTV.net
12 sept. 2016, 10:56
Dovedit ştiinţific: Cum să creşti un copil DEŞTEPT

Cercetarea, numită Study of Mathematically Precocious Youth, este cea mai bună sursă pentru a înţelege cum să îţi ajuţi copilul să îşi dezvolte latura intelectuală, întrucât punctează căile prin care părinţii contribuie la formarea unor potenţiale genii.

Citeşte şi  Educaţie copii: metode să stai calm când copilul e agitat

Datele obţinute în urma acestui studiu arată că bazele pot fi puse încă de la o vârstă fragedă, întrucât abilităţile cognitive timpurii sunt cele mai importante pentru succesul înregistrat pe parcursul vieţii, comparativ cu practica constantă sau factori precum statutul socio-economic al familiei.

Interesant este că atunci când un copil este deştept şi arată asta încă din copilărie, este identificat ca atare şi încurajat în această direcţie, ceea ce îi sporeşte şansele de reuşită. Cu toate acestea, etichetarea copilului la o vârstă fragedă îl poate determina să devină mai puţin dornic să înveţe, pe motiv că este deja mai cu „moţ” decât ceilalţi.

Citeşte mai mult pe feminis.ro