Dovedit ştiinţific: Oamenii care fac ASTA sunt cei mai SINCERI

Limbajul licenţios nu este acceptat ca fiind potrivit în majoritatea cercurilor sociale, însă indivizii care încalcă frecvent regulile de politeţe şi nu se cenzurează sunt văzuţi, în mod surprinzător, ca fiind sinceri şi de încredere, potrivit unor cercetări recente.

RomaniaTV.net
19 ian. 2017, 13:12
Dovedit ştiinţific: Oamenii care fac ASTA sunt cei mai SINCERI

Un studiu intitulat „Sincer, nu îmi pasă: Relaţia dintre onestitate şi vulgaritate” a fost publicat recent în Journal of Psychological and Personality Science.

Citeşte şi  20 de întrebări care îţi pot schimba viaţa. Răspunde-ţi sincer!

„Vulgaritatea a fost asociată cu o frecvenţă scăzută a minciunilor, o tentaţie diminuată de a înşela la nivel individual şi un nivel sporit de integritate la nivel de societate”, notează Gilad Feldman, de la Maastricht University, din Olanda.

Practic, cercetătorii au constatat că oamenii sunt mai tentaţi să folosească limbaj licenţios pentru a-şi exprima mai bine ideile şi nu cu scopul de a lansa un atac la adresa interlocutorului. În mod surprinzător, în timp ce mincinoşii sunt tentaţi să folosească pronumele la persoana a treia sau cuvinte cu o conotaţie negativă, indivizii sinceri sunt cei care apelează mai des la cuvinte considerate a fi vulgare.

Citeşte mai mult pe feminis.ro