Dovezile care o „îngroapă” pe Monica Macovei în dosarul accidentului de lângă Mangalia

Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei a fost trimistă în judecată pentru vătămare corporală din culpă de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în urma accidentului de acum un an din Mangalia, când a intrat pe contrasens şi a lovit un motociclist.

10 oct. 2023, 12:00
Dovezile care o „îngroapă” pe Monica Macovei în dosarul accidentului de lângă Mangalia

În data de 8 octombrie 2022, Monica Macovei conducea un autoturism pe DN 39, în apropiere de Mangalai şi “din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, viaţa fiindu-i pusă în primejdie”, potrivit Parchetului Curţii de Apel Constanţa.

Unul dintre cele mai importante elemente ale acestui dosar este expertiza tehnică, care, potrivit Realitatea, i-ar fi total împotrivă Monicăi Macovei.

Două lucruri extrem de importante reies din acest document. Primul relevă faptul că expertiza este clar împotriva sa. Expertul care a realizat-o a stabilit că, în momentul accidentului, maşina condusă de Monica Macovei avea o viteză de 115 km/h, iar valoarea vitezei de impact a fost undeva la 73 km/h.

Mai mult, în raportul de expertiză se arată şi că aceasta putea evita accidentul, în timp ce motociclistul „nu putea nici să îl evite şi nici să îl prevină, având în vedere situaţia dată”.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, despre noua mafie a halatelor albe: „Breasla medicală începe să-și piardă din luciul pe care și-l câștigase”

Foarte importantă este şi mărturia Monicăi Macovei pentru că, imediat ce a fost audiată de anchetatori, fostul ministru a încercat să plaseze vinovăţia la motociclist. Aceasta spunea că el circula foarte aproape de liniile despărţitoare ale drumului, pe de o parte, iar pe de altă parte, ea menţiona că „persoana care conducea motocicleta se deplasa cu viteza foarte mare, apreciez eu”.

Reamintim că procurorii au stabilit ca fostul ministru al Justiţiei să ajungă în faţa unei instanţe ca să îşi demonstreze nevinovăţia pentru că, din punctul lor de vedere, ea este cea responsabilă de accident.

În luna august, Monica Macovei a fost oficial inculpată în dosarul accidentului în urma căruia un motociclist a ajuns în spital! Fostul ministru al Justiției a fost chemat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța pentru a i se aduce la cunoștință faptul că procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale.

Citeşte şi: Mama lui Vlad Pascu a fost eliberată din arest. Ce le-a dezvăluit fiul ei procurorilor DIICOT