Victor Ciutacu, despre noua mafie a halatelor albe: „Breasla medicală începe să-și piardă din luciul pe care și-l câștigase”

Fisură majoră în cercul șpăgilor din medicina românească, eroul în halat alb a căzut pe interceptări, remarcă Victor Ciutacu.

10 oct. 2023, 11:40
Victor Ciutacu, despre noua mafie a halatelor albe: „Breasla medicală începe să-și piardă din luciul pe care și-l câștigase”

Victor Ciutacu remarcă faptul că „Breasla medicală începe să-și piardă din luciul pe care și-l câștigase, mai mult sau mai puțin meritat, în pandemie. Și o face, fără să generalizez, prin forțe proprii. Locul idilicei imagini cu eroii în halate albe e luat, din nefericire pentru o profesie nobilă și vocațională, luat de cea a șpăgarilor fără suflet. Care, după o perioadă de nedeclarat armistițiu, au început să fie iar umflați de Anticorupție. Am un sfert de secol de presă, dintre care mai mult de 16 ani în televiziune. N-am dat niciodată instituțional în doctori, orbit de valurile anticorupției de carton, ba chiar am făcut zid în jurul unora executați la comandă, dar câteva lucruri chiar trebuie spuse…”.

Victor Ciutacu, chemat să dea cu subsemnatul la Poliție: „M-am bărbierit, m-am primenit, am făcut dușul săptămânal pentru a mă prezenta în cele mai bune condiții. Voi oferi toate informațiile relevante pentru anchetă”

„Dacă luăm în analiză doar ultimul caz de amploare, cel al eminenților chirurgi de la Marius Nasta umflați de procurori din spital și găsiți cu munți de bani nedeclarați și nejustificați contabil acasă, ne punem mâinile-n cap. Narațiunea celor care vor să acopere cu orice preț mizeria din sistem merge pe emoțional. Marele chirurg ar fi fost turnat de șefa invidioasă, l-a luat miliția, l-a trimis acasă, iar el, de rușine, de stres sau de AVC, a intrat cu mașina într-un cap de pod și s-a dus într-o lume mai bună. Nu înainte de a trece pe la biserică, să se roage pentru sănătatea soției însărcinate”, mai spune Victor Ciutacu.

„Realitatea e un pic diferită. Valorosul și religiosul doctor nu a fost turnat de nimeni, ci a picat pe tehnică. Adică a fost monitorizat, înregistrat, filmat în dosarul altui coleg. Acuzațiile și declarațiile martorilor converg către tristul adevăr că faimosul medic, somitate în chirurgia toracică, condiționa intrarea pacienților în operație. 6.000 lei la plic să te opereze maestrul la stat, ca să nu te trimită la privat, unde costa 8.000 lei să te opereze tot el, dar pe factură. Și le mai și vorbea înjositor pacienților pe care-i spolia.

Victor Ciutacu, despre cazul Ringier: „Nu va mai iluzionaţi, papagalilor. Vă umflaţi degeaba. Oricine e înlocuibil, pâna şi eu”
Există mărturii de la oameni care au făcut credite de nevoi personale ca să aibă ce băga în plic și care au fost umiliți. Lucru care nu ține doar de penal, ci de lipsă de umanitate, neam-prostie și ghiolbănie. Tot spitalul știe – și tace! – despre o faimoasă ședință internă în care s-a ridicat problema miei de lei pe care o cereau dom-profesorii pentru o simplă consultație în spitalul de stat. Știți care a fost răspunsul unuia dintre ei? Vă spun eu: ce mai e o mie de lei pentru un chirurg? Chiar, care dintre voi, cei care vă uitați acum la mine, aveți prin casă 50.000 euro cash?”, conchide Victor Ciutacu, într-un comentariu la România TV.