Dr Adrian Marinescu trage semnalul de alarmă: Testaţi-vă înainte de a merge la rude, de Crăciun sau Revelion!

Adrian Marinescu trage semnalul de alarmă şi spune că în perioada Sărbătorilor să limitam întâlnirile cu persoanele cu care nu avem contact în mod obișnuit.

15 dec. 2020, 12:30
Dr Adrian Marinescu trage semnalul de alarmă: Testaţi-vă înainte de a merge la rude, de Crăciun sau Revelion!

Dr Adrian Marinescu trage semnalul de alarmă.  Acesta spune că trebuie să fim foarte atenţi, iar întâlnirile din preajma Crăciunului şi al Revelionului să fie cât mai restrânse.

Dr Adrian Marinescu trage semnalul de alarmă: Testaţi-vă înainte de a merge la rude, de Crăciun sau Revelion!

„Vin Sărbătorile și cred că ar trebui să fim foarte atenți. Întâlnirile să fie la nivel restrâns, să plecam de la ideea că ce din jurul nostru ar putea fi asimptomatici sau ușor simptomatici și să fie infectați. N-ar fi rău să ne testam înainte să mergem la masa de Crăciun sau de Revelion.

Pentru a avea o siguranță mai mare. O să fie momentul când lașam garda jos, nu mai purtam masca, distanțarea nu mai exista, regulile de igienă sunt și ele lăsate deoparte și astfel soluția ar fi că întâlnirile să fie în număr restrâns de oameni. Atenție! Asimptomaticii nu pot fi depistați doar daca ne uitam la ei, chiar daca ne e ruda poate fi infectata. Daca păstrăm igiena mâinilor nu contează ce fel de coș luăm. Important este să avem grija la igiena și să purtăm masca. Nu e nevoie să dezinfectam ambalajele, mâinile sunt cele care transmit orice deci daca le avem curate, nu exista niciun risc” a mai adăugat medicul, conform sursei citate.” a spus Adrian Marinescu la Antena 1.

Situația devine cirică în Capitală

„Chiar dacă în ultimele zile avem mai puține cazuri la nivel național, din păcate, în zonele roșii, și vorbim în primul rând de Capitală, nu se întâmplă același lucru. Dimpotrivă, în mod constant, în București avem peste 1.500 de cazuri noi, chiar și spre 2.000. Asta înseamnă o presiune foarte mare, pentru că spitalele dedicate COVID din circuit sunt în număr mic”, spune Adrian Marinescu.

Citeşte şi: Copiii au de două ori mai puține șanse să transmită coronavirusul. Studiul care ajută autorităţile să decidă dacă închid sau nu şcolile