Dr. Alexandru Rogobete: „Nu lăsăm pe nimeni în urmă! S-a finalizat licitația internațională pentru achiziția de echipamente pentru sistemul național de telemedicină de urgență”

Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat că s-a finalizat licitația internațională pentru achiziția de echipamente pentru sistemul național de telemedicină de urgență.

28 mart. 2024, 17:28
Dr. Alexandru Rogobete: „Nu lăsăm pe nimeni în urmă! S-a finalizat licitația internațională pentru achiziția de echipamente pentru sistemul național de telemedicină de urgență”

Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că 131 de Unități de primire urgențe (UPU) și Compartimente primire urgențe (CPU) din spitale județene, municipale și orășenești vor fi dotate cu echipamente de telemedicină.

Citește și Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, prima reacție în scandalul puilor vopsiți: „Eu nu cred. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România, de la fermierii români”

„Nu lăsăm pe nimeni în urmă! S-a finalizat licitația internațională pentru achiziția de echipamente pentru sistemul național de telemedicină de urgență, iar contractul de instalare a acestora a fost semnat astăzi.

131 de Unități de primire urgențe (UPU) și Compartimente primire urgențe (CPU) din spitale județene, municipale și orășenești vor fi dotate cu echipamente de telemedicină;

Proiectul în valoare totală de 6.5 milioane de lei este implementat de Ministerul Sănătății prin proiectul Băncii Mondiale.

Rolul principal al sistemului de telemedicină este de a facilita asigurarea de consultații de specialitate la distanță pentru pacienții ce se prezintă la unitățile/compartimentele de primire urgențe, respectiv asigurarea unui diagnostic rapid și decizii cu privire la tratamentul și transferul pacienților între unitățile sanitare. Sistemul va asigura transmiterea de date (audio și video) în timp real. Sănătate pentru oameni!”, a declarat Alexandru Rogobete pe Facebook.

Citește și Doi români au dat lovitura cu o afacere la care nu mulți s-ar gândi! Struți africani la Bacău, ferma care atrage zeci de turiști în fiecare zi. ”Telefonul sună în continuu”