Dr Anthony Fauci, anunţul mult aşteptat pentru persoanele vaccinate antiCOVID: Cine este imunizat poate face fără probleme asta!

Anthony Fauci a venit cu o declaraţie îmbucurătoare pentru persoanele vaccinate antiCOVID. Şeful Institutului Național de Boli Infecțioase și Alergii din Statele Unite spune că persoanele complet vaccinate împotriva COVID nu mai trebuie să poarte mască în aer liber.

13 mai 2021, 22:27
Dr Anthony Fauci, anunţul mult aşteptat pentru persoanele vaccinate antiCOVID: Cine este imunizat poate face fără probleme asta!

Dr Anthony Fauci, anunţul mult aşteptat pentru persoanele vaccinate antiCOVID. Excepție fac doar spațiile foarte aglomerate.

Dr Anthony Fauci, anunţul mult aşteptat pentru persoanele vaccinate antiCOVID: Cine este imunizat poate face fără probleme asta!

„Trebuie să facem trecerea asta. Dacă ești vaccinat, nu mai trebuie să porți mască în aer liber. Doar într-o situație neobișnuită, dacă te afli într-o mulțime foarte aglomerată, unde oamenii se calcă efectiv pe picioare, atunci trebuie să porți mască. Dar altfel, dacă ești vaccinat și te afli în spațiu deschis, dă masca la o parte. Nu trebuie s-o mai porți”, a declarat Anthony Fauci la postul CBS, potrivit CNN.

Centrul american pentru Prevenția și Combaterea Bolilor a actualizat regulile la sfârșitul lunii aprilie, stabilind că oamenii complet vaccinați pot renunța la portul măștii în aer liber, în cadrul unor adunări mici, dar nu și în mulțimile aglomerate.

De altfel, Klaus Iohannis a anunțat că de pe 15 mai se elimină obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber. De asemenea, se elimină restricțiile de circulație pe timpul nopții, iar magazinele revin la programul normal.

-Am avut, și tocmai s-a încheiat, o întâlnire la care a participat premierul, mai mulți membri din Guvern, șefi de instituții, experți. Am discutat astăzi despre pandemie, despre campania de vaccinare și despre măsuri de relaxare.

Dați-mi voie, pentru început, totuși, să rememorez foarte pe scurt prin ce am trecut cu această pandemie. Peste un an de zile a durat, până acum, pandemia. A fost multă, prea multă suferință în România și îmi pare rău pentru toți cei care au suferit de pe urma acestei boli, însă trebuie să ne amintim și de cei care au făcut posibilă gestionarea acestei pandemii, de medici, de personalul medical. Ei au fost eroii noștri și lor le datorăm mulțumiri, mulțumiri, mulțumiri.

-Acum vedem că pandemia s-a redus un pic, parcă putem să respirăm un pic mai ușurați, dar, în același timp, dragi români, trebuie să ne fie foarte clar că suntem deja în plină pregătire pentru România post-pandemică. Pandemia nu se va termina mâine, nu se va termina nici pe 1 septembrie, dar dacă ne vaccinăm cu toții totuși pandemia se va reduce și, în final, se va termina.

-Dar noi vrem să fim pregătiți. Noi nu dorim, eu nu îmi doresc ca România post-pandemie să fie identică cu România dinaintea pandemiei.

Citeşte şi: Măsuri de relaxare de la 1 iunie. Masca NU mai este obligatorie la un grad de vaccinare  de 50%. Liber la nunţi şi botezuri
 


loading...
Partenerii noștri