Dr. Anthony Fauci are Covid, a fost testat pozitiv miercuri

Unul dintre stâlpii luptei anti-Covid, doctorul vaccinat cu schema completă împotriva tuturor variantelor de coronavirus, nu a scăpat de maladia care a îngenuncheat lumea.

15 iun. 2022, 22:26
Dr. Anthony Fauci are Covid, a fost testat pozitiv miercuri

Dr. Anthony Fauci, liderul guvernului SUA în lupta cu pandemia de Covid, a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Fauci, care este complet vaccinat împotriva Covid, se confruntă cu simptome medii, potrivit unui comunicat.

„Dr. Fauci se va izola și va continua să lucreze de acasă”, se arată în comunicat. „Nu a fost recent în contact strâns cu președintele [Joe] Biden sau cu alți înalți oficiali guvernamentali”.

Fauci trebuia să se prezinte joi în fața comisiei de sănătate, educație, muncă și pensii din Senat pentru a oferi o actualizare cu privire la răspunsul federal la pandemie.

„Dr. Fauci se va izola și va continua să lucreze de acasă”, se arată în comunicat. „Dr. Fauci va urma liniile directoare COVID-19 ale Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și sfaturile medicale din partea medicului său și se va întoarce la NIH când va fi negativ.”

Ce se întâmplă cu vaccinarea împotriva coronavirusului. Alexandru Rafila: România vrea o soluție pentru a nu mai cumpăra vaccin
Pandemia covid-19 înregistrează o intensificare la începutul acestei veri, iar potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în Americi se înregistrează o creştere cu 13% a îmbolnăvirilor, cu 58% în regiunea din estul Mării Mediterane şi de 33% în Asia de Sud-Est, relatează Euronews.

În Germania, s-au înregistrat 105 000 de cszuri de covid-19 în ultima zi, potrivit Institutului Robert Koch (RKI).

Rata incidenţei în Germania a atins în ultimele zile 447%. Numaiinfecţiile confrmate în urma unui test PCR sunt înregistrate în mod oficial în Germania, ceea ce sugerează că în realitate numărul bolnavilor de covid-19 este cu mult mai mare. În Franţa, îmbolnăvirile au crescut cu 37% în ulrtima săptămână.

Rafila recomandă folosirea prezervativului sau abstineţa: Variola maimuţei nu necesită măsuri de precauţie ca la COVID-19
Rata incidenţei a depăşit 300 de cazuri la 100.000 de locuitori, în creştere cu 50% în ultimele şapte zile în Franţa.

”Acest virus circulă din nou destul de intens, la trei ani de la apaiţia pandemiei”, avertizează epidemiologul american Maria Van Kerkhove, însărcinată cu gestionarea  pandemiei covid-19 la OMS din 2020.”Dacă ne uităm la cifre la nivel mondial, se înregistrează o creştere de 13% în Americi, avem o creştere de 58% a cazurilor în regiunea de est a Mediteranei, o creştere de 33% în Asia de Sud-Est”, subliniază ea. ”Este, aşadar, departe de a se fi terminat”, avertizează Maria Van Kerkhove.