Dr Anthony Fauci, avertisment referitor la varianta Delta a coronavirusului: „Este cea mai mare ameninţare”

Varianta Delta sau varianta indiană a virusului SARS COV 2 este, în prezent, cea mai mare piedică în calea eforturilor SUA de a opri pandemia, a declarat expertul american în boli infecţioase, dr. Anthony Fauci.

23 iun. 2021, 09:12
Dr Anthony Fauci, avertisment referitor la varianta Delta a coronavirusului: „Este cea mai mare ameninţare”

Medicul Anthony Fauci precizează, referitor la varianta Delta a coronavirusului, că este mult mai periculoasă decât mutaţiile anterioare din punct de vedere al transmisibilităţii, informează Reuters. În acest moment, varianta indiană a devenit dominantă la nivel global.

Anthony Fauci, avertisment referitor la varianta Delta a coronavirusului

Transmisibilitatea este fără îndoială mai mare la varianta Delta decât varianta originală a COVID-19”, a spus Fauci, adăugând că este „asociată cu o severitate crescută a bolii„.

Fauci a precizat că vaccinurile autorizate în Statele Unite, Pfizer şi Moderna, sunt eficiente împotriva noii variante a COVID-19.

Avem instrumentele, aşa că hai să le folosim şi să stingem focarul„, a spus Fauci.

Citeste si Valeriu Gheorghiţă: „Este perioada de acalmie dintre valuri. Tulpina Delta are o rată crescută de atac”

Statele Unite nu îşi vor îndeplini ţina de vaccinare a 70% dintre adulţi până pe 4 iulie, aşa cum îşi propuseseră iniţial, a declarat Jeffrey Zients, consilierul senior al Casei Albe COVID-19. Acesta a adăugat că se aşteaptă ca 70% dintre adulţii peste 27 de ani să primească cel puţin o doză până pe 4 iulie.

Tulpina indiană a coronavirusului a suferit la rândul său o mutație. Varianta Delta Plus a fost deja identificată în nouă ţări

Autorităţile sanitare din India au anunţat descoperirea a 22 de cazuri de infectare cu o mutaţie a variantei Delta deja răspândite a coronavirusului, denumită „Delta Plus”. Aceasta a fost deja identificată în opt alte ţări în afara Indiei, potrivit secretarului federal indian pentru sănătate, Rajesh Bhushan.

Totuşi, pe baza a ceea ce se ştie până în prezent despre transmisibilitatea şi virulenţa ei, Delta Plus este cel puţin deocamdată considerată în India ”variantă de interes” (VOI), nu ”variantă care determină îngrijorare” (VOC), cum este cazul variantei Delta, după cum transmite Agerpres.

”Focarele par deocamdată mici în privinţa numărului (îmbolnăvirilor), dar nu dorim ca ea să devină mai semnificativă”, a spus Bhushan, citat de Hindustan Times,  despre noua variantă identificată, adăugând că sunt în desfăşurare studii în privinţa eficacităţii vaccinurilor împotriva acestei variante.

Cele două vaccinuri anti-COVID-19 folosite în prezent în India, AstraZeneca (sub numele de Covishield) şi vaccinul produs pe plan local Covaxin, sunt eficiente împotriva variantelor Delta. Totuşi,  ”se studiază în ce măsură şi urmează să comunicăm în curând” rezultatele studiilor, a promis responsabilul indian.

Citeste si Gamma, cea mai nouă tulpină de COVID-19. Tulpina mutantă este mai periculoasă ca Delta, rezistă la toate vaccinurile de pe piaţă


loading...