Dr. Beatrice Mahler, avertisment îngrijorător: „Pacienţii vindecaţi de COVID rămân dependenţi de oxigen. Riscul de deces e mare”

Un nou record a fost înregistrat marți în România, atât în ceea ce privește numărul de infectări cu coronavirus, cât și numărul deceselor și al pacienților de la ATI. În ultimele ore au fost raportate 5.343 de cazuri noi, 107 decese și 861 de pacienți la Terapie Intensivă.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 13:42
Dr. Beatrice Mahler, avertisment îngrijorător: „Pacienţii vindecaţi de COVID rămân dependenţi de oxigen. Riscul de deces e mare”

Bilanțul de astăzi este trist și îngrijorător, spune Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București. „Un număr de cazuri care îmi trezește fiori pentru că direcția este, în continuare, una de creștere și asta nu ne face bine deloc dacă ne gândim la resursele pe care le avem și la oboseala” cu care se confruntă cadrele medicale”.

Una dintre cele mai mari probleme în momentul de față este faptul că medicii și celelalte cadre medicale sunt epuizați.

„La Insitutul Marius Nasta avem dotări, avem aparatura necesară, o mare problemă este resursa umană care este obosită. Colegii care rămân și asigură graficul de lucru sunt epuizați, sunt lacrimi în ochii lor în momentul în care stai de vorbă cu ei și își povestesc orele de activitate petrecute. Este foarte dificil să treci prin asemenea perioadă și să-ți dai seama că sunt tot mai mulți paienți care vin la spital”, a mai spus Mahler la Digi24.

Medicul a explicat că un alt lucru îngrijorător e că pacienții care sunt vindecați, dar care rămân dependenți de oxigen. „Riscul de deces la această categorie este încă mare, chiar dacă ajung în secții de pneumologie. De multe ori pierdem lupta cu viața și la această categorie de pacienți care sunt vindecați, dar care rămân cu sechele importante. E o problemă care încă nu are o terapie specifică”.

BILANŢ coronavirus 28 octombrie. Cea mai neagră zi din pandemie. Recorduri pe toată linia

Până astăzi, 28 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 222.559 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 159.855 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.343 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 6.681 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.


loading...