Dr. Cristian Oancea, avertisment despre Covid: „Până nu pierzi pe cineva drag, nu conştientizezi”

Medicul Cristian Oancea atrage atenția asupra pericolului COVID, luat în râs.

17 aug. 2020, 12:35
Dr. Cristian Oancea, avertisment despre Covid: „Până nu pierzi pe cineva drag, nu conştientizezi”

Medicul Cristian Oancea a acuzat, la Digi24, că în România afirmațiile medicilor sunt luate în derâdere. El atrage atenția oamenilor să respecte măsurile recomandate, până când nu va fi prea târziu pentru cineva drag lor. 

Alexandru Rafila: „Probabil ca circa 500.000 de români să fi trecut deja prin infecţia cu coronavirus”

”Ne este în genă să ne batem joc și să facem haz de necaz. Românii au o vorbă: dracul nu e așa de negru. Noi putem să punem că dracul chiar e negru, chiar e negru, negru. Dacă vom continua cu această atitudine iresponsabilă – și uitați-vă ce se întâmplă pe litoralul românesc, unde sunt sute de mii de oameni, nu poartă măști sunt la grămadă- degeaba îndemnăm noi la responsabilitate și degeaba suntem aici, non stop în spitale, pentru că adevărată luptă se dă în stradă, acolo unde trebuie să porți masca corect, să păstrezi distanța fizică de 2 metri între tine și interlocutor, acestea sunt măsuri simple care-ți pot salva viața. Până nu pierzi pe cineva drag, nu conștientizezi, din nefericire” a spus medicul Cristian Oancea, directorul spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara. 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 733 de cazuri noi de COVID-19, bilanţul îmbolnăvirilor fiind de 70.461 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 38 de decese, totalul fiind 3.029. 497 de pacienţi sunt la ATI. Judeţele Bistriţa Năsăud, Caraş – Severin, Ialomiţa, Satu Mare, Sălaj şi Vrancea nu au înregistrat niciun caz nou de infectare cu noul coronavirus.