Dr. Monica Pop cere atacarea legii carantinei la CCR. „E neconstituţională. Este permisă internarea cu forţa exclusiv psihopaţilor”

Dr. Monica Pop a declarat, duminică, la România TV că este de nepermis ca asimptomaticii să fie "internaţi cu forţa" deoarece astfel de decizii se iau în cazul persoanelor agresive cu afecţiuni psihice ce pun în pericol viaţa celor din jur. De asemenea, managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală a criticat Guvernul pentru că a făcut anunţuri ce au stârnit controverse.

RomaniaTV.net
19 iul. 2020, 12:21
Dr. Monica Pop cere atacarea legii carantinei la CCR. „E neconstituţională. Este permisă internarea cu forţa exclusiv psihopaţilor”

„Este permisă internarea cu forţa exclusiv psihopaţilor, cei cu psihopatie agresivă care pun în pericol viaţa celor din jur. În rest, sub nicio formă nu se poate permite internarea cu forţa. Mi se pare de nepermis”, a declarat dr. Monica Pop în interviul acordat Cristinei Şincai la România TV.

Managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală susţine că guvernanţii au făcut o „greşeală majoră de strategie faţă de români”, prin elaborarea legii privind carantina şi izolarea.

„Cred că e o greşeală majoră de strategie faţă de români. Nu cred că este normal lucrul acesta.

Să o conteste. Este de neînchipuit aşa ceva! Sper că dacă merge la CCR, judecătorii vor da că este neconstituţională”. a spus medicul Monica Pop.

De asemenea, dr. Pop a afirmat că, în perioada de urgenţă, românii au demonstrat că sunt responsabili, însă ulterior au avut parte de informaţii contradictorii ce au stârnit controverse.

„Mergeam la spital şi nu vedeam un om pe stradă, deci oamenii au înţeles şi ascultat. De ce să nu avem încredere în ei?

Pe urmă, au început să asculte mai puţin pentru că s-au spus lucruri controversate despre acelaşi lucru – să poarte mască, ba să nu poarte. OMS a spus să se poarte, pe urmă că nu… (…) Tot felul de lucruri care azi sunt spuse într-un fel şi mâine într-altul”, a afirmat dr. Monica Pop.

Monica Pop, despre polemica privind paturile de la Terapie Intensivă. „Românii au început să fie sceptici”

„Domnul ministru a spus într-o emisiune că sunt 4.800 de paturi de Terapie Intensivă, iar doctorul Ştefan Bubenk, anestezist la Fundeni, şeful lor, a spus că sunt 2.400. Pe cine să mai crezi?
Atunci, românii au început să fie sceptici în ceea ce priveşte aceste ştiri şi să nu mai creadă.

Am vorbit mai devreme cu dr. Ciuhodaru care mi-a spus că au 16 paturi libere în ATI. De ce se comunică că este unul singur? Aceste controverse creează o stare de lucruri nefavorabilă”, a spus managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală.

Monica Pop: Românii au început să facă depresii. Se temă că va veni din nou o stare de urgenţă

„Românii au început să facă depresii. Nu ştiu ce poată să spună conducătorii. Poate că asta şi aşteaptă. Nu se poate aşa ceva!

Să se teamă că va veni din nou o stare de urgenţă şi nu vor putea face nimic şi că nu vor mai putea avea resurse materiale. Guvernul a promis fără doar şi poate la începutul preţurile la alimentele de bază nu vor creşte. În toate ţările au fost plafonate, numai la noi nu!

Romanii trebuie să poarte mască, fără nicio discuţie! Chiar să stea în carantină, dar nu internaţi cu forţa asimptomaticii şi cred că nimeni în lumea asta nu trebuie internat cu forţa niciodată”, a conchis Monica Pop.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA 19 IULIE. 767 de noi cazuri de infectare raportate în ultimele 24 de ore