Dr. Oz: 5 soluţii rapide care te ajută să te abţii de la mâncare

Combină proteine, carbohidraţi buni şi grăsimi sănătoase la fiecare masă pentru că menţii glicemia stabilă şi alungi pofta de dulce.

23 iul. 2014, 03:59
Dr. Oz: 5 soluţii rapide care te ajută să te abţii de la mâncare

Trei mese principale echilibrate însoţite de gustările potrivite te ajută să-ţi păstrezi silueta. Mai grea este partea cu dulciurile şi gustările sărate nesănătoase pe care trebuie să le eviţi, însă celebrul Dr. Oz are sfaturile numai bune pentru a te ajuta. 

1. Scapă de pofta de dulce: 3 nutrienţi esenţiali

Urmează regula celor trei nutrienţi esenţiali care trebuie să se regăsească la fiecare masă principală pe care o iei, recomandă specialistul. Combinaţia dintre proteine, carbohidraţi cu indice glicemic scăzut şi grăsimi sănătoase împiedică fluctuaţiile bruşte ale glicemiei. Astfel, riscul de apariţie a poftei de dulce este unul foarte scăzut, explică Dr. Oz. Folosind această combinaţie vei reuşi să menţii nivelul glicemiei stabil şi astfel nu apare o poftă exagerată de dulciuri.

2. Scapă de pofta de dulce: infuzia cu fructe

Dr. Oz recomandă infuziile din fructe, castraveţi şi frunze proaspete de mentă pentru a evita consumul dulciurilor. Este esenţial să foloseşti apa minerală în locul celei plate, susţine specialistul. Un exemplu de infuzie oferit de specialist este combinaţia de apă minerală cu rondele de castraveţi, rondele de lămâie şi frunze proaspete de mentă. 

Se lasă peste noapte la frigider într-un borcan închis ermetic şi se consumă pe parcursul zilei. De asemenea, poţi să optezi pentru fructe proaspete şi frunze de busuioc/mentă pentru a obţine diverse arome.

3. Scapă de pofta de carbohidraţi: ardeiul iute

Ardeiul iute te ajută să scapi de pofta de carbohidraţi, susţine Dr. Oz. Aceste pofte apar în general atunci când eşti plictisită, supărată sau stresată. Poţi să rezişti tentaţiei dacă incluzi în dietă fulgii de ardei iute. Aceştia conţin capsaicină care are rolul de a te înveseli, efect similar cu cel pe care obţii după ce mănânci fursecuri sau paste.

4. Scapă de pofta de sare: mirodeniile

În loc să foloseşti o cantitate exagerată de sare pentru a face o mâncare pe gustul tău este de preferat să optezi pentru diverse mirodenii, recomandă Dr. Oz. Piperul negru, busuiocul, corinandrul, oregano, ghimbirul, curry, boiaua, rozmarinul, salvia şi turmericul sunt câteva dintre ingredientele pe care Dr. Oz le recomandă pentru a scăpa de pofta de sare. Acestea vor conferi o aromă intensă mâncărurilor, astfel că nu vei mai fi tentată să presari sare peste orice. 

5. Scapă de pofta de ceva crocant: legume crude

Dacă ai poftă să ronţăi ceva Dr. Oz îţi propune să încerci legumele şi fructele crude. Morcovii, ţelina, merele, perele, castraveţii pot să înlocuiască chipsurile, astfel că nu va trebui să-ţi faci griji cu caloriile. Sunt crocante şi alături de iaurt sau pastă de năut pot să fie la fel de săţioase şi gustoase precum chipsurile.

 

Mai multe sfaturi de la Dr.Oz pe eva.ro