Dr. Oz: Semne că îmbătrâneşti prea repede

Toată lumea ştie care sunt principalele semne ale îmbătrânirii: riduri, cute, pete. Însă aceste prime semnale sunt la suprafaţă. Cele care contează cu adevărat pentru starea ta de sănătate sunt în interior.

RomaniaTV.net
23 iul. 2013, 20:15
Dr. Oz: Semne că îmbătrâneşti prea repede

Iată 7 semne ale îmbătrânirii premature, dezvăluite de dr. Mehmet Oz.

1. Gură de bumbac

Gură de bumbac este termenul pentru senzaţia ciudată cu care, poate, te trezeşti dimineaţă, când  îţi simţi gură uscată şi limba încărcată. Care ar putea fi cauza? Apneea în somn, o tulburare a somnului care constă în oprirea repetată a respiraţiei pe perioade mai mici sau mai mari de timp.

Răspunde-ţi la aceste întrebări:

–       Sforăi?

–       Te trezeşti ameţit şi cu dureri de cap?

–       Eşti tot timpul extenuat?

–       Adormi citind, uitându-te la televizor sau când conduci?

–       Ai probleme cu memoria şi cu concentrarea?

 Cu cât ai mai multe răspunsuri “DA”, cu atât mai mari sunt şansele să suferi de apnee în somn. Cere neapărat sfatul medicului. De asemenea, ai grijă să dormi pe o parte.

2. Ochi roşii

Ochii roşii şi inflamaţi pot fi un semn de artrită – o boală inflamatorie care afectează încheieturile. Acelaşi proces care duce la inflamarea încheieturilor irită şi ochii, înroşindu-i.

Studiile recente dezvăluie faptul că artrită va fi tratată mai eficient cu cât începi mai devreme. Dacă te confrunţi cu această problema, cere sfatul medicului de familie.

3. Piele ternă

Dacă pielea nu mai “străluceşte” că în trecut, ar trebui să faci un control la rinichi. Atunci când există un blocaj la rinichi, apare anemia, care, la rândul ei, da pielii un aspect gri tern. Cere sfatul medicului dacă ai constatat această problema a pielii.