Dr Virgil Musta atrage atenţia: Anticorpii după vaccin ajung la un nivel mare de protecție în a 3-a săptămână după prima doză

Medicul Virgil Musta atrage atenţia că anticorpii după vaccin ajung la un nivel suficient de mare de protecție în a 3-a săptămână după prima doză.

12 feb. 2021, 15:54
Dr Virgil Musta atrage atenţia: Anticorpii după vaccin ajung la un nivel mare de protecție în a 3-a săptămână după prima doză

Dr Virgil Musta atrage atenţia. Totodată subliniază faptul că cei care au avut forme severe ale bolii fac imunitate mai bună decât formele ușoare.

Dr Virgil Musta atrage atenţia. Ce trebuie să ştie toţi românii care se vaccinează

”Avem deja studiul făcut pe 200 de persoane care arată că toți medicii și personalul medical care s-au vaccinat, cu excepția unei singure persoane, au făcut titru de anticorpi protectori. Mai mult de jumătate au titru înalt protector. Titrul protector capătă o valoare bună de abia după a doua doză de vaccin”, a spus medicul, la Digi24.

Astfel, între prima și a doua doză de vaccin nivelul de protecție depinde de perioada care a trecut de la prima doză: „Așa se explică și situația în care facem boala după prima doză, pentru că noi începem să facem anticorpi de abia de la a doua săptămână și studiul nostru a arătat că ajungem la un titru protector în 40% din cazuri la a treia săptămână după prima doză”.

Întrebat care este nivelul de anticorpi după prima doză de vaccin și unde ajunge după rapel, Virgil Musta a spus că nivelul de anticorpi a fost în jur de 100, până la 200 după prima doză, fiind un nivel considerat de medici „posibil de protecție”. La a doua doză însă, 60% din personal a făcut peste 400 de unități, iar un număr mai mic de personal a rămas la un titru cuprins între 200 și 400.

În plus, studiul a arătat că nu toți cei care au trecut prin boală au făcut anticorpi: „Am avut persoane care aveau boala dovedită, forme ușoare și care am constatat că nu au făcut anticorpi. Se pare că formele severe fac imunitate mai bună decât formele ușoare”.

Numărul total al persoanelor vaccinate a ajuns la 675.234, din care 627.465 cu Pfizer şi 47.769 cu Moderna. În ultimele 24 de ore, s-au programat la vaccinare peste 100.000 de români.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, joi, că 38.454 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care 3.321 au primit vaccinul Moderna. Totodată, au fost înregistrate 118 reacţii adverse, alte cinci fiind în curs de investigare.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 11 februarie 2021: Peste 38.000 de români vaccinaţi în 24 de ore, S-A ATINS PRAGUL DE 1.000.000 de doze


loading...