Dr. Virgil Musta: „Există situaţii în care se impune intervenţia celor care veghează la respectarea regulilor”

Reputatul medic infecţionist timişorean Virgil Musta a reacţionat după declaraţiile preşedintelui Iohannis, care s-a arătat extrem de îngrijorat de numărul de cazuri în continuă creştere de la zi la zi. Într-o intervenţie la România TV, medicul a subliniat faptul că, deşi este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să respecte regulile, sunt situaţii în care responsabilitatea ar trebui să treacă la cei care supraveghează respectarea regulilor.

RomaniaTV.net
12 aug. 2020, 17:03
Dr. Virgil Musta: „Există situaţii în care se impune intervenţia celor care veghează la respectarea regulilor”

Esența este să respectăm cele trei reguli de aur: distanțarea socială, purtarea măștii și spălatul pe mâini. Plecând de la această esenţă, există nuanţe pentru că sunt zone unde nu se respectă aceste reguli și aici ar trebui să intervină cei care supraveghează respectarea acestor reguli. Este adevărat că responsabilitatea principală este a noastră, ca indivizi, să facem tot posibilul să nu ne îmbolnăvim. Pe de altă parte, nu toată lumea înțelege necesitatea respectării regulilor. Poate aici ar trebui să dăm mai multă atenție pentru că altfel vom fi copleșiți noi, ca sistem de sănătate, de numărul mare de pacienți și, cel mai important, de forme critice care vor duce inclusiv la deces”, a declarat dr Virgil Musta la România TV. 

Citeşte şi Virgil Musta: „Vor fi focare în şcoli. Important însă este să se evalueze riscul în familie”

Recent, într-o intervenţie la b1.ro, medicul timişorean atrăgea atenţia asupra faptului că creşterea zilnică a numărului de cazuri de coronavirus atrage şi creşterea numărului de persoane, care pe lângă infecţia cu virusul, suferă şi de alte afecţiuni grave, cum ar fi cancerul sau diabetul.

Pe de o parte supraaglomerarea secțiilor de terapie intensivă duce la o creștere mare a mortalității, pe de altă parte boala ajunge la persoane cu comorbidități. Vorbim deci în special despre acele persoane care s-au infectat cu noul coronavirus și au un factor de risc major. Acesta este motivul pentru care apar în special aceste decese„, a declarat medicul Virgil Musta.