Dr. Vlad Ciurea dezvăluie leguma care trebuie consumată măcar de patru ori pe săptămână

Leguma care este bine să fie mâncată măcar o dată pe săptămână. Doctorul Vlad Ciurea susține că e bună pentru imunitate.

14 nov. 2023, 20:38
Dr. Vlad Ciurea dezvăluie leguma care trebuie consumată măcar de patru ori pe săptămână

Doctorul Vlad Ciurea a dezvăluit leguma pe care este bine să o consumi măcar o dată pe săptămână. Celebrul neurochirurg și profesor universitar, doctor Vlad Ciurea, a dezvăluit ce aliment este bine să îl consumi săptămânal. Ei bine, este bine vorba despre usturoi, care are multiple beneficii pentru sănătate.

Celebrul medic a mărturisit că usturoiul îndepărtează depunerile de colesterol, stimulează imunitatea, dar și activitatea celulelor nervoase și activitatea sinaptică.

„Îndepărtează depunerile de colesterol, stimulează imunitatea și stimulează activitatea celulelor nervoase și activitatea sinaptică. Sunt acele mici substanțe care pleacă din usturoi.
Alimentele interzise după 44 de ani. Vlad Ciurea spune că e musai să se renunțe la ele
Dovadă că, dacă de 5.000 de ani se știe că acest popor ales în mod deosebit consumă usturoi. Care este motivul pentru care îl consumă? Vă dau un exemplu… Poporul danez nu este foarte evoluat din punct de vedere genetic în a-și îmbunătăți starea genetică. Așa că, spun ei, mănâncă usturoi. Dar aduc un usturoi din Spania care nu miroase atât de tare. Al nostru este mult mai sănătos, să știți! Mult mai bun și mai sănătos”, a declarat medicul Vlad Ciurea în emisiunea iThink, moderată de Iusti Fudulu, de la Antena 3. 

Beneficiile uimitoare ale usturoiului pentru piele

1. Te ajută să scapi de acnee

Tot ce trebuie să faceți este să tăiați câțiva căței de usturoi și să-i zdrobiți, după care aplicați pe zona afectată de acnee. Lasă-l să acționeze timp de cinci minute și spală-te. Vei observa că te va ajuta să reduci roșeața și semnele.

2. Reduce porii

Zdrobiți un cățel de usturoi cu o jumătate de roșie și aplicați pasta pe față. Spălați-vă după zece minute. Acest lucru funcționează pentru a reduce porii și pentru a vă curăța pielea.

Citește și: Energizantul care nu dăunează sănătății. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Ajută activitatea cerebrală și deschide vasele de sânge”

3. Reduce vergeturile

Amestecă suc de usturoi cu ulei de măsline și masează uleiul fierbinte infuzat cu usturoi pe vergeturi. Repetați același lucru timp de câteva zile și vă veți da seama că acestea vor începe să se reducă.

4. Reduce inflamația pielii

Unele persoane se confruntă cu pete roșii pe piele, care provoacă mâncărimi. Se poate scăpa de această problemă cu aplicarea usturoiului pe zona afectată, deoarece are proprietăți antiinflamatorii, potrivit timesofindia.com

5. Încetinește îmbătrânirea și previne apariția ridurilor

Poate părea incredibil, dar usturoiul poate întârzia apariția ridurilor dacă îl consumi cu miere și lămâie la prima oră a dimineții. Luați doar un cățel de usturoi și tocați-l. Consumați-l cu apă cu miere și lămâie imediat ce vă treziți.

Prof. dr. Vlad Ciurea, motivul pentru care nu trebuie să bei niciodată cafeaua după-amiază

Medicul Vlad Ciurea a mărturisit că tot mai mulți români consumă cafea în a doua parte a zilei pentru a scăpa de oboseală, mai ales când trebuie să stea la muncă până târziu.

”Majoritatea persoanelor își biciuiesc celula nervoasă pentru că au nevoie de aceste substanțe energizante să reușească să lucreze mai mult, mai puternic, mai performant. Atunci beau cafele după amiaza și stau până târziu. Poate că un timp merge. Însă după aceea, ca orice lucru pe care îl biciuiești, se supără și clachează. Și creierul, după cum observați, nu mai reușește.

Sunt persoane care lucrează noaptea. Unele sunt obligate, iar altele, care încearcă prin energizante și prin diferite substanțe stimulatoare să poată lucra noaptea. Nu reușesc în totalitate. Undeva se va prăbuși organismul.

Un exemplu bun ar fi Balzac, care venea după diferite petreceri, își făcea o cană mare de cafea, și scria toată noaptea. Până la ora 5:00 de dimineață. Și a biciuit sistemul nervos, și a biciuit inima și a murit de infarct. Nu a mai rezistat”, a mai spus prof. dr. Vlad Ciurea.