Energizantul care nu dăunează sănătății. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Ajută activitatea cerebrală și deschide vasele de sânge”

Există o băutură energizantă care nu afectează sănătatea. Desigur, ca orice altă licoare de acest gen, ea trebuie consumată cu moderație. Prof. dr. Vlad Ciurea ne explică în ce fel o putem integra în viața noastră.
Alina Costache
08 nov. 2023, 23:10
Energizantul care nu dăunează sănătății. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Ajută activitatea cerebrală și deschide vasele de sânge”
Energizantul care nu dăunează sănătății. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Ajută activitatea cerebrală și deschide vasele de sânge”

Este știut că energizantul din comerț dăunează sănătății, însă există unul care este chiar recomandat consumului. El ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, dar are efect benefic și asupra activității cerebrale, potrivit renumitului neurochirurg, prof. dr. Vlad Ciurea.

Citește și: Medicii sunt în alertă! Riscurile la care sunt supușii copiii ce consumă energizante. „Te agită, glicemia până în pod, creşte tensiunea, frecvenţa cardiacă”

Energizantul recomandat de specialiști

Prof. Dr. Vlad Ciurea a explicat care este singurul energizant care nu dăunează atât de tare sănătății, dar asta doar în cazul în care este consumat în cantități rezonabile și nu se fac excese.

„Există energizante, suplimente, care favorizează activitatea cerebrală. Un astfel de energizant este cafeaua. Dar contează foarte mult doza! O cafea bună, dimineața, dar nu foarte tare… Cofeina deschide vasele și ajută la activitatea cerebrală, ca și ciocolata, intră în același grup”, a explicat renumitul neurochirurg, în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Medicul ne învață cum anume să consumăm corect cafeaua pentru a ne bucura de efectele sale în așa fel încât să nu se fie afectate inima și creierul.

„Celula nervoasă nu trebuie biciuită. Trebuie menajată, modelată! Dacă ai nevoie să fii pe scenă, la o emisiune, de exemplu, atunci da. Dacă nu, lăsați să se desfășoare organismul așa cum are nevoie. Pentru că funcțiile dovedite și printr-un premiu Nobel au arătat că este un ciclu al creierului. Acest ciclu arată că maximul de activitate cerebrală este dimineața între orele 10:00 și 12:00. Și al doilea ciclu între orele 14:00 și 18:00. Spre seară scade activitatea cerebrală. Majoritatea persoanelor își biciuiesc celula nervoasă pentru că au nevoie de aceste substanțe energizante să reușească să lucreze mai mult, mai puternic, mai performant. Atunci beau cafele după amiaza și stau până târziu. Poate că un timp merge. Însă după aceea, ca orice lucru pe care îl biciuiești, se supără și clachează. Și creierul, după cum observați, nu mai reușește”, a mai declarat Prof. Dr. Vlad Ciurea.

Citește și: Alimentele pe care nu ar trebui să le consumi niciodată la micul dejun. Când ar fi bine să bei cafeaua. Sfaturile profesorului Vlad Ciurea

 

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care a rupt topurile. Este pe locul 1 în doar 4 zile de la lansare și are o distribuție de excepție
Capital.ro
Legenda de care România s-a despărțit. Nu se mai naște altul ca el. Românii nu-l pot uita
Playtech.ro
De unde provine carnea cu care sunt pregătiți celebrii mici de la Ciotoianu. Secretul care îi face atât de gustoși
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Codurile secrete de pe TikTok ale principalilor candidați la prezidențiale. Cum sunt manipulați algoritmii prezidențiabililor
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Țeapa cu brânza. Cum verifici dacă e plină de amidon. Metodă simplă
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Extrageri speciale loto de 1 Mai. Loteria Română a suplimentat fondul de câștiguri
Cancan.ro
Vești de ULTIMA ORĂ despre Mihai Leu, din spital. A fost detubat și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
S-a renunțat la bancomat. Decizie pentru cei care au cont și card la bancă. Cum veți putea retrage cash
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Ministerul Educației retrage sute de diplome ale elevilor olimpici