Draga Olteanu Matei a murit. Marii actori români o plâng: Draga era doar bucurie

Actrița a murit, în noaptea de marţi spre miercuri, la vârsta de 87 de ani. Draga Olteanu Matei fusese internată recent în stare gravă, cu hemoragie digestivă, la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași.

18 nov. 2020, 10:39
Draga Olteanu Matei a murit. Marii actori români o plâng: Draga era doar bucurie

Draga Olteanu Matei a murit. Marii actori ai României își aduc aminte cu lacrimi în ochi de clipele petrecute alături de aceasta.

„Drum lin printre stele, Draga Olteanu Matei! Noi, cei care te-am cunoscut şi care am avut şansa de a-ţi fi alături în scenă, îţi vom duce dorul. Dumnezeu să o odihnească! Condoleanţe familiei şi prietenilor!La ultima întâlnire, cu un an în urmă, Draga era doar bucurie. Cu mulţi ani în urmă, în scenă, în ‘Crimă pentru pământ’, am învăţat de la dânsa puterea privirii fără cuvinte „, scrie pe Facebook Monica Davidescu.

Citește și: Draga Olteanu Matei a murit. Reputata actriţă s-a stins la 87 de ani

Alexandru Arșinel și-a adus aminte de momentele în care Draga Olteanu Matei renunța la aplauze pentru a-l împinge pe acesta pe scenă. Actorul a precizat cum la Piatra Neamț aceasta a creat o echipă de teatru cu care a câștigat mai multe concursuri în țară.

“A fost o foarte mare actriță, o persoană deosebită, cu o înzestrare pentru meseria asta a noastră. Era creatoare de scenarii, era artistă de film, îndrumătoare în domeniul teatrului. Ea s-a retras la Teatrul Neamț, unde a format o echipă teatru și a participat la diferite concursuri. Președinta Festivalului de Umor Grigore Vasiliu Birlic de la Fălticeni. S-a retras într-o zonă a țării iubitoare de teatru și iubitoare de Draga Olteanu, Moldova.

Ea a fost foarte iubită în Piatra Neamț, de către publicul de acolo, de către forul conlucrător care a sprijinit-o cât a stat ea acolo. O mare actriță. Am avut bucuria să joc alături de dumneaei, o parteneră extraordinară. N-am să uit că renunța la aplauze ca să mă împingă pe mine pe scenă, ca să acaparez succesul. De o generozitate extraordinară.

E o mare pierdere pe linia marilor pierderi din ultimii ani. Mari artiști și actori dispar ușor, ușor. A realizat un succes deosebit și pe scenă și în film. Dar nu numai asta, o mare animatoare de teatru. Repet, la Piatra Neamț a creat o echipă de teatru cu care a câștigat mai multe concursuri în țară. Nu mai vorbesc de scenariile și acțiunile pe care le realiza în țară. O mare actriță. Un om deosebit! Te gândești, de fiecare dată, să spui ceva special ca să încurci pe toată lumea. N-ai ce să spui! Decât că a fost o foarte mare actriță. Ce să inventezi despre Draga Olteanu Matei? Ea era așa cum era, era imensă”, a declarat, la Antena 3, Alexandru Arșinel.

Citește și: Draga Olteanu Matei, momentul de cumpănă care i-a marcat viaţa. „Aș fi preferat să mor atunci, odată cu el!”

Draga Olteanu Matei a murit.  Actorul Victor Rebengiuc susține că teatrul românesc a pierdut un om de valoare.

“Ne ducem, eu sunt unul dintre ultimii rămași din vechea generație. Ne vine rândul, nu am venit aici pentru vecie, cel puțin eu”, a spus actorul pentru ziar.

De asemenea, și Ion Dichiseanu a vorbit despre decesul actriței.  Actorul susține că actrița era generoasă cum trebuie să fie un actor prin natura lui.

„Ea însăși era o mare valoare. Era un monstru sacru ce nu se poate compara cu nimeni. Inteligența, talent debordant, carismă. De ce oare Doamne Doamne e nedrept uneori cu unii oameni? Sunt înmărmurit, nu am cuvinte”, a declarat Ion Dichiseanu.