Draga Olteanu Matei, atac dur la Aimee Iacobescu: „Se văicăreşte în piaţa publică”

Mărturia celebrei actriţe Aimée Iacobescu, potrivit căreia moare de foame în casă, a stârnit un tsunami printre foştii ei colegi de scenă, aflaţi tot la pensie. Dacă unii se abţin să critice public gestul lui Aimée, Draga Olteanu Matei spune răspicat că nu e de acord cu "văicăritul în piaţa publică".

07 dec. 2015, 10:19
Draga Olteanu Matei, atac dur la Aimee Iacobescu: „Se văicăreşte în piaţa publică”

Retrasă la Piatra Neamţ, într-o pensiune a unor prieteni, Draga (82 de ani) susţine că Aimée (69 de ani) nu e singurul actor ajuns la sapă de lemn în ultimii ani ai vieţii, scrie ziarulring.ro. „Nu e cazul să discutăm despre starea actorului în România, dar văicăritul în piaţa publică nu mă interesează”, a punctat actriţa, referindu-se la Aimée Iacobescu.

Citeşte şi Draga Olteanu Matei, ESCROCATĂ. Şi-a PIERDUT CASA: „Nu cred că o mai duc mult”

De ce nu o susţine Draga pe Aimée? „Sunt o mare actriţă, dar sunt moartă în coteţ. Sunt actriţe bune, actriţe mari care o duc mult mai prost. Eu ştiu că Aimée are venituri ca noi toţi, aşa cum, într-o ţară atât de săracă, sunt oameni care au între 200 şi 400 de lei pensie sau alţii care muncesc de se rup într-o lună întreagă şi de-abia primesc 500-600 de lei în mână. La ea nu e cazul”, spune fosta colegă de scenă a lui Aimée.

Potrivit documentelor, Aimée Iacobescu primeşte lunar o pensie netă de 2.040 de lei plus 1.020 de lei, care reprezintă sporul de 50% din pensie din partea UNITER. Indemnizaţia de merit de la UNITER i-ar creşte însă veniturile actriţei cu încă 2.700 de lei.

„Să se gândească întâi la situaţia ei”

Reacţia Dragăi a iritat-o pe Aimée, surprinsă că o colegă îi poate pune buna-credinţă la îndoială: „Nu mă aşteptam ca Draga să reacţioneze aşa… Chiar aşa, suntem colegi şi, dacă este o mare artistă, ar trebui să recunoască meritele altui artist. Am jucat împreună foarte mult şi n-am avut niciodată conflicte. Draga să se gândească întâi la situaţia ei pentru că totuşi e mult ce a spus, nu avea dreptul să spună aşa ceva în situaţia în care este. O respect pentru că e o mare artistă, dar nu sunt de acord cu ceea ce a spus sub nicio formă”. „Nu m-am văicărit şi n-am cerşit”

Citeşte şi Drama actriţei Aimee Iacobescu trăieşte într-o sărăcie lucie: N-am nici bani de pâine. N-am decât să mor de foame

În faţa valului de critici, Aimée crede că Draga nu a înţeles, de fapt, că ea îşi cere doar drepturile şi că nu aşteaptă mila nimănui. „Mă deranjează foarte tare termenii folosiţi, pentru că n-am făcut aşa ceva, nu m-am văicărit şi n-am cerşit. Nu a înţeles nimic din emisiunea de la Antena 1, unde am fost invitată. Eu am cerut indemnizaţia de merit care mi se cuvine legal de la UNITER, indemnizaţie pe care o solicit de peste doi ani. N-am primit niciun semn de la UNITER după o săptămână de la dezbaterea publică, dar ar trebui să mi se ofere aceşti bani fără să mai cer eu. N-am cerut bani nimănui, însă oamenii m-au ajutat necondiţionat, cu donaţii, pentru că mă iubesc şi le mulţumesc pentru acest lucru”.

UNITER: Are venituri brute de 3.487 de lei

Referitor la acest caz, UNITER a comunicat public veniturile actriţei: „Doamna Aimée Iacobescu, membră UNITER din 15 iunie 2007, s-a pensionat la 7 noiembrie 2007 cu o pensie de bază în valoare de 1.110 lei la care s-a adăugat în procent de 50% pensia specială UNITER, de 550 lei, deci un total de 1.660 de lei la momentul respectiv. Ţinând cont de evoluţia punctului de pensie (de la 396,2 la 830,3 lei) şi de punctajul mediu anual, pensia doamnei Iacobescu a crescut de-a lungul timpului, ajungând în prezent la 2.325 lei (brut – n.r.) plus 50% pensia specială de membru UNITER, adică 1.162 lei, rezultând un total de 3.487 lei (brut – n.r.). Doamna Aimée Iacobescu a depus în 5 martie 2014 o solicitare pentru indemnizaţia de merit. În prezent, toate locurile alocate UNITER sunt ocupate. Regretăm această situaţie iscată în media”.