Draga Olteanu Matei, transferată cu o zi înainte de incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ

Draga Olteanu Matei a ajuns, vineri seara, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare. Artista a avut mare noroc, deoarece, la o zi distanţă, a izbucnit un incendiu la secţia ATI, în care au decedat 10 persoane până acum.

14 nov. 2020, 21:17
Draga Olteanu Matei, transferată cu o zi înainte de incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ
Draga Olteanu Matei a fost transferată de la ATI Piatra Neamţ, unde a avut loc un incendiu

Draga Olteanu Matei

a scăpat ca prin minune de incendiul izbucnit sâmbătă seara la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț.

Pacienții internați pe secție erau bolnavi Covid-19. Până la ora 20.35, erau confirmați 10 pacienți morți, iar alte șapte persoane, inclusiv medicul de gardă, în stare critică. Răniții sunt transferați la Iași.

Citeşte şi: Draga Olteanu Matei, rugăciune sfâşietoare către Dumnezeu, la 87 de ani: „Sunt în stare să fac orice să nu mă mai nasc”

Test negativ de Covid-19

Sunt vești bune despre starea de sănătate a actriței Draga Olteanu Matei. Medicii de la Iași au tratat-o de urgență și i-au oprit hemoragia. Din cauza vârstei avansate și a afecțiunilor pe care le are, perioada critică nu a trecut, însă. În acest moment, îndrăgita actriță este sedată și se află la terapie intensivă. Actriţa a fost testată, așa cum cere procedura, și pentru COVID, iar rezultatul este negativ.

Pacienta a fost adusă în Urgență de la Spitalul Piatra-Neamț, a suferit o hemoragie digestivă superioarp, cel mai probabil cauza ar fi tratamentul anticoagulant pe care pacienta îl are pentru o afecțiune cardiovasculară.

Este vorba și de o pacientă cu afecțiuni cronice, boli cardiovasculare și  endocrine. Este în anestezie terapie intensivă, a fost tratată, sedată, investigată, este stabilizată în acest moment și se fac eforturi ca starea ei să fie stabilizată în continuare”, a declarat Diana Cimpoeșu, șefa UPU Iași.

Cine este Draga Olteanu Matei?

Draga Olteanu Matei este o apreciată actriță de comedie, ce a jucat pe scena Teatrului Național București, în numeroase filme și la televiziune. Reprezentantă a generației de aur a teatrului românesc, actriţa are un palmares foarte bogat. A jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri în Televiziune.