Draghi, BCE: Modelul social european este mort

Publicat: Duminică, 26 Februarie 2012 16:42 // Actualizat: Duminică, 26 Februarie 2012 16:42 // Sursa: RTV.net

Şeful Băncii Centrale Europene, Mario Draghi anunţă moartea modelului social european, dar se pregăteşte să avanseze băncilor un nou cec de 500 mld. euro pentru restabilirea încrederii "pieţelor", în vreme ce oamenilor li se cere o austeritate fără precedent!

Modelul social European este mort: niciodată un bancher central nu a vorbit cu atâta brutalitate despre criza pe care o traversează Europa, scrie ZF.ro.

Într-un interviu pentru Wall Street Journal, Draghi spune ceea ce nimeni nu a îndrăznit până acum să afirme. Fostul bancher de la Goldman Sachs susţine că salvarea euro va avea un preţ scump şi nu există scăpare în afara unei austerităţi foarte dure în toate ţările supraîndatorate. Acest lucru implică, susţine el, renunţarea la modelul social fondat pe securitatea locurilor de muncă şi a redistribuirii sociale generoase. Acest model pe care Europa şi-a bazat prosperitatea după al doilea război mondial, a dispărut ("has gone"), estimează Draghi care aminteşte jurnaliştilor de la WSJ formual economistului german Rudi Dornbusch : "Europenii sunt atât de bogaţi încât îşi permit să plătească oameni ca să nu muncească. (...)That's gone"

Intervenţia şefului BCE ar putea fi o provocare, cu câteva zile înainte ca banca centrală să pregătească o nouă ieşire pe pieţe şi să "arunce" cu 500 mld. euro. Miercuri 29 februarie băncile comerciale vor putea, din nou, să împrumute de la BCE cantităţi nelimitate de euro în numele salvării monedei unice.

 

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
BCE criza europa goldman sachs Mario Draghi model social european Moneda euro
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 feb 10:35
...ce pesnii vom avea și ce viață vor avea copii noștri. 26 Feb...
26 feb 17:04
...împrumute de la BCE cantităţi nelimitate de euro în numele salvării monedei unice.   Source Article from http://www.rtv.net/draghi-bce-modelul-social-european-este-mort_17943.html ...
1
EUR
4.8336
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H