Drăghici (PSD): PDL face opoziţie din inerţie pe legea descentralizării, habar n-are de realităţile din ţară

PDL face opoziţie din inerţie faţă de asumarea răspunderii Guvernului pe legea descentralizării, fără a ţine cont de realităţile din ţară, consideră social-democratul Mircea Drăghici, chestor al Camerei Deputaţilor.

28 oct. 2013, 11:05
Drăghici (PSD): PDL face opoziţie din inerţie pe legea descentralizării, habar n-are de realităţile din ţară

‘Spre deosebire de PDL, USL propune o descentralizare reală, bazată în urma discuţiilor cu reprezentanţii autorităţilor locale. Tocmai de aceea este nevoie de asumarea răspunderii, pentru a reuşi să prindem în bugetul pe 2014 sursele financiare pentru responsabilităţile care vor fi date primăriilor şi consiliilor judeţene’, se arată într-un comunicat transmis luni de deputatul PSD şi citat de Agerpres.

În opinia sa, descentralizarea administrativă vine în întâmpinarea intereselor cetăţenilor, deoarece o serie de decizii importante pentru comunitate vor putea fi luate la nivel local.

Prin descentralizare, anumite competenţe care aparţin în acest moment Guvernului, prin ministere, vor fi transferate autorităţilor locale. Este vorba de decizii privind serviciile de sănătate publică, protecţia mediului sau turismul local, despre decizii privind spitalele dintr-un anumit judeţ care nu se vor mai lua la Guvern, ci se vor lua la nivel local, de către autorităţi alese’, precizează Mircea Drăghici.

Deputatul social-democrat mai afirmă că descentralizarea a fost o temă intens discutată şi în timpul guvernării PDL, însă ‘tot ce s-a făcut a fost să se arunce în cârca autorităţilor locale responsabilităţi, fără să fie alocate şi sursele financiare’.

 

VEZI SI:

Blaga: Dragnea pune căruţa înaintea cailor; a trimis PDL doar o listă cu instituţii de transferat