Liviu Dragnea, despre semnarea protocolului de refacere a USL: Este posibil să avem azi o întâlnire

Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat, joi, la Constanţa, referitor la protocolul de refacere a USL, între PSD şi PLR, că este posibil ca în după-amiaza zilei în curs, după ora 17,00, să aibă loc o întâlnire în acest sens.

13 nov. 2014, 09:40
Liviu Dragnea, despre semnarea protocolului de refacere a USL: Este posibil să avem azi o întâlnire

 

‘E posibil să avem azi o întâlnire (…), e foarte posibil, după ora 17,00, şi dacă hotărâm să-l semnăm înainte de alegeri, vă vom anunţa. Dacă nu, o facem imediat după alegeri, de luni încolo’, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PLR, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a menţionat că refacerea construcţiei politice USL este utilă.

‘Protocolul politic, practic, recreează alianţa pe care noi am denumit-o Uniunea Social Liberală. Sigur că ea nu poate să fie identică, dar principiile de funcţionare politică rămân aceleaşi şi cred că este utilă o astfel de construcţie politică care să cuprindă principalele curente ideologice, adică social-democraţia şi liberalismul’, a declarat Tăriceanu.

Liviu Dragnea: După alegeri, USL se va reface. PNL: Fiecare are dreptul să viseze

Întrebat dacă în protocol va fi prevăzută în mod clar şi cooptarea PLR la guvernare, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns afirmativ.

‘Protocolul e un proiect practic şi un acord de colaborare politică. O să prevadă şi acest lucru, dar aceste lucruri le discutăm, evident, mai târziu’, a spus preşedintele Senatului.

Referitor la faptul că PLR nu este încă înregistrat la Tribunal, acesta a afirmat că importantă este acţiunea politică, nu haina juridică.

‘Importantă este acţiunea politică, haina juridică urmează să fie rezolvată ulterior. Noi trebuie să dăm un semnal politic în primul rând şi să ajungem la un acord politic, asta este cel mai important’, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Vicepremierul Liviu Dragnea şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au participat, joi, la inaugurarea noului pod rutier care traversează Canalul Dunăre – Marea Neagră, construcţie efectuată în Portul Constanţa cu fonduri europene de circa 190 milioane de lei.

Săptămâna trecută, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că după alegerile prezidenţiale USL se va reface, purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, replicând că ‘fiecare are dreptul să viseze tot ceea ce-şi doreşte’.

 
Dragnea a susţinut că USL se va reface fără Klaus Iohannis, într-o formulă foarte apropiată de cea care a fost înainte. Dragnea a mai precizat că sunt foarte mulţi lideri judeţeni şi membri PNL care vorbesc foarte serios de refacerea USL, arătând că aceştia au început să înţeleagă faptul că decizia de rupere a USL a fost greşită.
 

loading...