Dragnea: ANCOM a ajuns în blocaj din cauza preşedintelui Iohannis. Prima REACŢIE de la Cotroceni

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că preşedintele Klaus Iohannis a greşit când a spus că OUG privind ANCOM seamnă cu OUG 13, afirmând că, la Cotroceni, au fost transmise două propuneri pentru numirea conducerii ANCOM pe care Iohannis a refuzat să le analizeze, blocând activitatea institut.

RomaniaTV.net
04 mai 2017, 14:59
Dragnea: ANCOM a ajuns în blocaj din cauza preşedintelui Iohannis. Prima REACŢIE de la Cotroceni

“Aici a greşit domnul preşedinte pentru că Guvernul a ajuns în situaţia să adopte o astfel de ordonanţă din cauza preşedintelui, pentru că preşedintele, prin legea veche, era singurul care putea să numească conducerea la ANCOM”,a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a afirmat că, la Cotroceni, au fost transmise două propuneri pentru numirea conducerii ANCO, însă, preşedintele nu s-a propunţat asupra lor.

“Domnul preşedinte are la Cotroceni două propuneri, una trimisă de domnul Victor Ponta când era prim-ministru şi una trimisă de domnul Dacian Cioloş. Deci, de doi ani de zile sunt propuneri la Cotroceni, doi ani de zile preşedintele României avea timp, cu toţi consilierii, să analizeze dacă sunt bune acele propuneri. Nu erau bune, le trimitea înapoi, le rupea, cerea alte propuneri. S-a ajuns în situaţia în care ANCOM-ul, care este o structură foarte importantă, nu mai are conducere, nu are preşedinte, nu are cei doi vicepreşedinţi”, a susţinut Dragnea.

Preşedintele PSD a cerut Guvernului să publice nominalizările care au fost transmise preşedintelui Klaus Iohannis.

“Eu o să îl rog pe domnul prim-ministru Grindeanu sau pe domnul secretar general al Guvernului, Mihai Busuioc, când îşi găsesc timp să publice acele nominalizări făcute şi de guvernul Cioloş şi de Guvernul Ponta. S-a ajuns la blocaj, instituţia nu mai funcţionează”, a mai spus Dragnea.

Răspunsul dat de Palatul Cotroceni

Domnul Dragnea induce în eroare şi interpretează după bunul plac procedurile, se foloseşte de ANCOM pentru a justifica o decizie netransparentă şi periculoasă. Până la OUG 33/2017, conducerea ANCOM era asigurată de un preşedinte şi 2 vicepreşedinţi. Guvernul nu a transmis nicio propunere pentru funcţiile vacante, nu a existat nicio propunere de la Cioloş…conducerea ANCOM trebuia propusă de guvernul Grindeanu. Este doar un artificiu folosit pentru a justifica modificarea legii pentru eliminarea preşedintelui din procedura de numire. Cum ar fi fost ca preşedintele să facă o numire în baza unei propuneri a unui alt premier din partea unui alt guvern? Preşedintele a respectat procedurile în vigoare. Guvernul a avut în tot acest timp instrumentele necesare să rezolve această situaţie…mă întorc la declaraţia făcută de Dragnea, există un singur element parţial corect, că a existat o propunere. Acum 2 ani premierul de la acea vreme a transmis un nume…procedura de numire nu s-a finalizat, pentru că premierul a demisionat. Ca mesaj esenţial, preşedintele face încă o dată un apel la seriozitate şi responsabilitate„, a declarat Mădălina Dobrovolschi.