Dragnea îi răspunde preşedintelui: Iohannis poate fi considerat „preşedintele-tonomat al statului paralel”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Parlament, că afirmațiile șefului statului la adresa sa sunt acțiunile unui om „nervos” care „vede cum se strânge funia în jurul parului” și care se gândește că poate veni momentul să „dea socoteală pentru ilegalități pe care le-a săvârșit”.

08 nov. 2018, 15:04
Dragnea îi răspunde preşedintelui: Iohannis poate fi considerat „preşedintele-tonomat al statului paralel”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că declaraţia de marţi la adresa sa a preşedintelui Klaus Iohannis a arătat ”un om în panică, nervos şi iritat”, pentru că ”vede cum se destramă sistemul odios care îl protejează, ”vede cum se strânge funia în jurul parului şi se gândeşte că va veni momentul în care va trebui să răspundă pentru ilegalităţile pe care le-a făcut”.

„Vreau să comentez reacția președintelui Iohannis de marți. Eu am văzut ca mulți alții un om în panică, foarte nervos și este firesc pentru că vedem un președinte care este panicat pentru că vede cum se destramă sistemul odios care l-a protejat. Domnul Iohannis vede cum se strînge funia în jurul parului și se gândește serios că poate veni momentul să dea socoteală pentru numeroasele ilegalități pe care le-a săvârșit în anii trecuți (…) Mai era cineva care folosea placa cu infractorii și penalii, Kovesi, când a început să se discute despre Onea și Portocală”, a declarat Liviu Dragnea.

Iohannis, prima reacţie în scandalul Valiza: Acest infractor Dragnea, care s-a cocoţat în fruntea partidului şi a statului, progresează

El a spus că în dosarele din valiza cu care a venit marţi la şedinţa Comitetului Executiv al PSD sunt lucruri care au mai fost în presă ”şi s-au băgat la sertar”.

”Nu a putut, nu a vrut să răspundă, dar a băgat placa cu infractorii. Dacă ne aducem aminte, mai era cineva care folosea placa cu infractorii şi penalii: Kovesi. Când a apărut scandalul cu înregistrările, când a început să se discute serios de Onea şi Portocală, Kovesi a spus că e un asalt al penalilor împotriva justiţiei. (…) Dacă foloseşte atât de mult cuvântul infractor, poate să devină periculos pentru un om care e dovedit de instanţele din România că a comis infracţiuni”, a mai afirmat Liviu Dragnea.

”Şi acum să vedem cine e mincinosul. Spunea că nu a avut dosar penal. Nu a avut unul, ci nouă, care au fost clasate. Un lucru este cert. Iohannis a ştiut despre ele, mai ales despre unul dintre ele, pentru că s-a clasat de către Lazăr. Ne-a minţit Iohannis în legătură cu faptul că nu a fost cercetat penal aşa cum ne-a minţit şi Augustin Lazăr când s-a arătat mirat de protocoalele cu SRI, când chiar el a semnat unul”, a mai declarat liderul PSD.
Dragnea a ţinut să vorbească şi despre fake-uri, susţinând că cele şase dosare prezentate de el conţin doar documente reale. ”Sunt declaraţii publice şi comunicate de la Administraţia Prezidenţială. Deci reacţia lui Iohannis este jalnică, cum să spui că acele comunicate de la Preşedinţie sunt fake-uri? Veţi găsi un testament fake în baza căruia preşedintele a luat cu japca un imobil al statului român. Veţi găsi un certificat de moştenire în care soţia şi soacra apar moştenitori, dar moştenitori fake. La fel şi un contract de vânzare-cumpărare fake”, a adăugat liderul PSD.
 
Liviu Dragnea a mai susţinut că ”preşedintele nostru poate fi considerat un infractor”.
 
”Este un lucru clar la care preşedintele nostru nu vrea să răspundă, pentru că ar trebui să mintă. Veţi găsi acolo şi declaraţii de avere fake. Şi-a diminuat averea. Sunt probe la care preşdintele fake nu vrea să răspundă. Este chiar imposibil, chiar şi pentru preşedintele fake, să spună că negrul este alb”, a adăugat el.
 
”Despre hoţul neprins. Dar hoţul ştie că e hoţ chiar dacă încă nu este prins. Mulţi români au văzut ce scrie în acele dosare, jurnalişti care au avut curaj să scrie şi chiar să facă plângeri, dar documentele au fost băgate la sertar de către procurori.
Aşa cum s-a întâmplat şi se va întâmpla, se va găsi un procuror cu curaj să verifice acele dosare”, a spus Dragnea.
 
El l-a numit pe Klaus Iohannis ”preşedintele-tonomat al statului paralel”.
 
Liviu Dragnea a spus că a început să înţeleagă de ce este atâta presiune ca Secţia de investigare a magistraţilor să nu funcţioneze. ”Era până acum condusă de Kovesi. Acum mai mulţi magistraţi se gândesc că nu merită să-şi pună în joc cariera pentru nişte infracţiuni care sunt clare”, a adăugat el.
 
”La Iohannis nu vorbim despre foloase necuvenite privind prezenţa la vot, ci de case, sute de mii de euro încasaţi din banii statului român. Nu vorbim de invenţii cu angajate de la Teleorman, ci de numirea, promovarea şi susţinerea în funcţie a doi procurori care i-au spălat nişte dosare. Dacă nici aici nu vorbim de un conflict de interese foarte clar. (…) Se conturează ideea că avem un preşedinte întors cu cheiţa. Cum apare un subiect, mai apare o pisică. Putem spune că Iohannis este tonomatul statului paralel. Mai vorbim luni, când apare a doua valiză”, a afirmat Dragnea.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, referindu-se la acuzaţiile lansate la adresa sa de Liviu Dragnea, că „acest infractor, Dragnea, care s-a cocoţat în fruntea statului, progresează semnificativ în domeniul fake news” şi că acesta reste disperat. (Vom reveni)Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, referindu-se la acuzaţiile lansate la adresa sa de Liviu Dragnea, că „acest infractor, Dragnea, care s-a cocoţat în fruntea statului, progresează semnificativ în domeniul fake news” şi că acesta este disperat pentru că apar tot mai multe informaţii despre infracţiunile pe care le-a comis, astfel că încearcă, prin manipulare, să aducă în atenţie alte lucruri. Şeful statului a comentat ironic că politica românească s-a schimbat, trecând de la Caragiale, la bileţelul roz pierdut şi apoi la valize, făcând aluzie la valiza de documentew invocată de jurnaliştii Rise Project care au început o serie de dezvăluiri referitoare la Tel Drum şi la Liviu Dragnea, precum şi la valize cu dosare vizându-l pe şeful statului adusă luni la Parlament de liderul PSD.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că informațiile furnizate cu o zi înainte de Liviu Dragnea și care îl vizează sunt „fake news”, catalogându-l pe acesta un disperat care progresează.