Dragnea avertizează: Dacă Iohannis va face "greşeala fatală" de a nu respecta decizia CCR, PSD va utiliza toate mijloacele legale

Publicat: Duminică, 10 Iunie 2018 22:28 // Actualizat: Duminică, 10 Iunie 2018 22:28 // Sursa: romaniatv.net

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seară, la Antena 3, că dacă preşedintele Klaus Iohannis va face "greşeala fatală" de a nu respecta decizia Curţii Constituţionale privind revocarea şefei DNA, PSD va utiliza toate mijloacele pe care le are la dispoziţie constituţional, iar întrebat dacă va declanşa procedura de suspendare a şefului statului, Dragnea a spus că "orice este posibil". El a mai susţinut că Laura Codruţa Kovesi a încălcat Constituţia, iar dacă şi preşedintele Iohannis o va încălca, "PSD trebuie să acţioneze indiferent de ceea ce se întâmplă". "Situaţia în care s-a ajuns şi intensitatea la care a ajuns această luptă nouă nu ne mai dă niciun fel de grad de libertate să mai dăm înapoi", a afirmat liderul PSD.

"Eu am spus ieri, şi nu numai eu, că noi suntem hotărâţi să mergem până la capăt şi cu normalizarea legilor justiţiei, şi cu normalizarea codurilor penale, deciziile Curţii. Nu sunt prezicător, nu ştiu ce va face preşedintele. Dar dacă va face greşeala fatală, să nu pună în aplicare o decizie CCR, dincolo că se va face de râs peste tot în lume, această încălcare nu ne va lăsa indiferenţi. Nici nu mai contează că e vorba de Kovesi, putea fi şi Lazăr (Augustin Lazăr, procurorul general -n.r.), oricine, noi nu vom putea sta cu mâinile în sân", a declarat Liviu Dragnea, citat de news.ro.

Dragnea a spus că PSD nu va putea lăsa ca o decizie CCR să nu fie pusă în aplicare şi va utiliza toate mijloacele pe care le are la dispoziţie constituţional şi că "orice este posibil"

"Nu putem lăsa ca o decizie CCR să nu fie pusă în aplicare şi vom utiliza tot ce avem la dispoziţie din punct de vedere legal. Se poate ajunge la orice", a afirmat Dragnea, întrebat dacă PSD va declanşa suspendarea preşedintelui.

"Eu spun din nou - dacă ne tot provoacă, noi am arătat aseară că răspundem la toate provocările şi nu lăsăm lucrurile aşa. Nu ne e frică. Dacă acest om înţelege că e de fapt prizonierul statului paralel şi nu face ceva, treaba lui, dar noi nu vom lăsa lucrurile aşa. Dacă nu se respectă Constituţia, s-a dat în cap. Degeaba arătăm abuzuri, degeaba modificăm codurilor penale, dacă lăsăm nesancţionată o desconsiderare a deciziei CCR, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a spus că procurorul şef al DNA a încălcat Constituţia, iar dacă şi preşedintele Iohannis va încălca Constituţia, PSD "trebuie să acţioneze, indiferent de ceea ce se întâmplă, indiferent de ce costuri electorale avem".

"A încălcat Constituţia doamna Kovesi, ministrul Justiţiei a cerut revocarea şi a şi acţionat în consecinţă. Nu putem să judecăm decât cu aceeaşi monedă pe fiecare. Dacă şi domnul preşedint încalcă Constituţia, trebuie să acţionăm, indiferent de ceea ce se întâmplă, indiferent de ce costuri electorale avem. Noi nu suntem un partid fără personalitate. Situaţia în care s-a ajuns şi intensitatea la care a ajuns această luptă nouă nu ne mai dă niciun fel de grad de libertate să mai dăm înapoi. Mai e nevoie să mai venim o dată, venim mai mulţi şi nu mai plecăm înapoi. Adică nu mai plecăm seara acasă şi stăm aici, nu mai plecăm, ne mai plimbăm prin Bucureşti", a adăugat Liviu Dragnea.

În 30 mai, Curtea Constituţională a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele Klaus Iohannis, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi. CCR a stabilit că, pentru soluţionarea acestui conflict, preşedintele urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA.

Joi, Curtea Constituţională a publicat motivarea deciziei privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că nu se pronunţă în privinţa revocării şefei DNA decât după ce va primi motivarea CCR şi o va citi cu foarte mare atenţie. El a precizat însă că ia în calcul să respecte statul de drept, să îl întărească, să aibă grijă ca procurorii să rămână independenţi, cu respectarea Constituţiei, subliniind că articolul din legea fundamentală care spune că procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei nu poate însemna sub nicio formă în subordinea acestuia.

Tot marţi, Klaus Iohannis afirma că nu există niciun motiv pentru suspendarea sa din funcţie şi nu îi este teamă de niciun fel de încercare de suspendare.

"Apropo de suspendare, am observat că foarte mulţi sunt preocupaţi de suspendare. Pot să vă spun că eu, nu. Nu există niciun motiv de suspendare şi nu mi-e teamă de niciun fel de încercare de suspendare", a declarat Iohannis.

 

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 iun 17:28
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
hai, romania.tv
,
sa-ti spun un banc din timpul cand calite fura aste pule
la fel ca pizdele fudule care de-abia le asteptau sa si le stranga-ntre valvule
fiindca si-azi ar trebui sa sune ca pe vremea aia
cum va tot defileaza varza-n corfa si cu oaia
:
dragnea! dragnea! PCR!
cu benzina, cum mai e?
...
ca vad ca-i esti supotera lu dracu
si comentariile lasi doar daca nu iau bulumacu
,
si daca sant convinsa ca te-ai prins... ca si in LAT
ca stiu ca aveti scaraotchi in toate cercurile alea unde va tot umflati in mat
= tot gainat la gainat.

L-am auzit si eu de la un prieten foarte bun
Dar, pentru ca era prin 1979
,
Cum ma mai minunai de ce-auzii... Sa-ti spun?
ATUNCI
cand securistii se tot credeau ca-s Dumnezeu
de astazi stiu ca e cu FAPTA-n gandul meu!
...
Deci, ma intreba deodata si jur ca nu fu ISPITESCU
:
" Stii bancu cu: "Moare Ceausescu...?"
Eu, zic desigur ca nu stiu
… si-ntreb:
Il stii tu?... Hai, zi, ca e tarziu si de nu cred c-as da un chiu!
… Raspunsul... ?
1__________ „Nici eu nu il stiu!“
... cand era baiat-baiat, nu de dat tepe... si eu facusem doua cepe...)
2__________ „Dar imi place cum incepe!“

&-acum MORALA
( Cand ETICA v-a rupt de-o vesnicie piedica! )
:
Ai grija mare c-asa-i viata
Und' te-ai legat te trage ata!
11 iun 17:07
Răspunde | Votează email 0 email
rupp
Nu m-aș sprijini prea mult pe fereastră în 2009, a existat o decizie a CCR că acest partid nu a ajutat, dar ce ar trebui să mă gândesc acum la ele despre justiție
11 iun 11:49
Răspunde | Votează email 0 email
Secu
Drept la replica.
Pentru L. Plesoianu: "Noi, Securitatea / Si Majoritatea !"
11 iun 08:09
Răspunde | Votează email 0 email
caiafluc
Hallo Rupp
Ich glaube dass Du in parallele Länder lebst! Das ist eine rumänische Seite! Es ist möglich das du ein grosse handikap hast? Du kannst rumänisch lesen aber schreiben auf Rumänisch überhaupt nicht! Nimmt Google Übersetzer genau wie ich!
Buna Rupp
Eu cred ca traiesti in tari paralele! Aceasta este o pagina in limba româna ! Este posibil ca tu sa ai o mare deficienta ? Poti sa citesti româneste dar sa scrii româneste nu poti de loc ! Foloseste google translator exact ca si mine !
11 iun 08:08
Răspunde | Votează email 0 email
caiafluc
Hallo Rupp
Ich glaube dass Du in parallele Länder lebst! Das ist eine rumänische Seite! Es ist möglich das du ein grosse handikap hast? Du kannst rumänisch lesen aber schreiben auf Rumänisch überhaupt nicht! Nimmt Google Übersetzer genau wie ich!
Buna Rupp
Eu cred ca traiesti in tari paralele! Aceasta este o pagina in limba româna ! Este posibil ca tu sa ai o mare deficienta ? Poti sa citesti româneste dar sa scrii româneste nu poti de loc ! Foloseste google translator exact ca si mine !
11 iun 06:47
Răspunde | Votează email 0 email
rupp
Ich habe so das gefühl das dieser Mann ein bisschen in seinem Ego gestört ist alles was nicht nach seiner Pfeife Tanzt wird halt aus dem weg geräumt wie ich schon sagte schlage der Schlange den Kopf ab und es wird sich alles Normalisieren
1
EUR
4.8423
RON
14 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H