Dragnea: Colegii din PSD vor ca Victor Ponta să candideze la PREZIDENŢIALE. Nu vor alegeri interne

Liviu Dragnea, preşedinte executiv al PSD, a declarat, duminică, la Orăştie, că social-democraţii cu care a discutat vor ca Victor Ponta să candideze la prezidenţiale şi nu sunt de acord cu organizarea de alegeri interne pentru desemnarea candidatului.

29 iun. 2014, 19:10
Dragnea: Colegii din PSD vor ca Victor Ponta să candideze la PREZIDENŢIALE. Nu vor alegeri interne

Liviu Dragnea a spus că „nu e nicio noutate” faptul că cei din PSD dorec ca Victor Ponta să fie prezidenţiabilul PSD.

Toţi cu care am vorbit au spus acest lucru, că nu vor să se meargă cu doi candidaţi, cu alegeri interne. În schimb vom discuta mâine (luni – n.r.) foarte serios, deschis. Vom lua cea mai bună decizie”, a precizat Dragnea.

Liderul PSD a adăugat că social-democraţii trebuie să se gândească serios la varianta cu doi sau trei candidaţi interni.

„Trebuie să ne gândim foarte bine la riscurile unei dispute interne, pentru că una este un scrutin intern, alta e o dispută internă. Trebuie să fim atenţi să nu se transforme un scrutin intern într-o dispută internă, dar suntem foarte deschişi. Mâine discutăm”, a spus Dragnea.

Şedinţă PSD într-o fostă UNITATE MILITARĂ. Comitetul Executiv discută despre candidatul la prezidenţiale

Dragnea a precizat că în mod cert Congresul din septembrie va valida candidatura în mod oficial la prezidenţiale, în timp probabil la Consiliul Naţional din august vor fi anunţate şi depuse oficial candidatura sau candidaturile.

Pe de altă parte, Dragnea a declarat că la şedinţa Comitetului Executiv Naţional de luni va fi o discuţie între miniştrii şi reprezentanţii organizaţiilor din teritoriu ale partidului.

‘Mâine vom avea o discuţie extrem de importantă, foarte deschisă, între miniştrii Cabinetului din partea PSD şi colegii din teritoriu. Se va discuta serios şi despre calitatea actului de guvernare. Fiecare ministru va răspunde la întrebări, dacă vor fi întrebări pe domeniul pe care îl coordonează, din partea colegilor din teritoriu’, a spus Dragnea la Orăştie.

El a adăugat că nu s-a pus problema unei remanieri guvernamentale, dar că discuţia cu membrii Guvernului este unul dintre principalele motive pentru întrunirea Comitetului Executiv.

Liviu Dragnea NU DEMISIONEAZĂ din Guvern pentru a se ocupa de CAMPANIA ELECTORALĂ

„I-am invitat şi pe miniştri, chiar dacă nu sunt membri în Biroul Permanent, pentru că o asemenea discuţie trebuie realizată. Sunt nemulţumiri, nu sunt nemulţumiri, sunt întrebări, trebuie răspunsuri date, fiecare domeniu din Guvern are efect direct asupra autorităţilor locale, asupra vieţii din fiecare judeţ şi pentru miniştrii este foarte bine să aibă astfel de discuţie, în special pentru miniştrii care nu au foarte mare experienţă în relaţia cu teritoriul, adică nu au avut funcţii în administraţia locală’, a menţionat Dragnea.