Dragnea, despre cazul Kovesi: E problema dumneaei. Nefiind Eurovision, nu vreau să vorbesc despre susţinerea nimănui

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni, ironic, la Parlament, întrebat dacă România ar trebui să o susțină la șefia Parchetului european pe Laura Codruța Kovesi, că nu este la „Eurovision”. El a adăugat că nu se află în spatele urmăririi penale a fostei șefe DNA.

18 feb. 2019, 14:12
Dragnea, despre cazul Kovesi: E problema dumneaei. Nefiind Eurovision, nu vreau să vorbesc despre susţinerea nimănui

„E problema dumneaei”, a spus Dragnea, întrebat cum comentează candidatura lui Kovesi.

Chestionat dacă România ar trebui să o susțină pe Kovesi la șefia parchetului european, liderul PSD a răspuns: „Dar ce, suntem la Eurovision? Nefiind Eurovision, nu vreau sa vorbesc despre sustinerea nimanui. Trebuie sa fie niste candidati respectabili. Poate vă miră, dar chiar nu mă interesează ce face Kovesi”.

El a respins acuzatiile opozitiei. „Nu comentez prostiile celor din opozitie, eu nu cred ca vreun om politic poate sa fie in spatele unei structuri a parchetului care culmea ca nu a fost numita politic”, a indicat Dragnea.

Despre întâlnirea cu Tudorel

Liviu Dragnea a avut, luni, la prânz, o ședință cu Tudorel Toader la care a participat și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Liderul PSD  a risipit zvonurile și a explicat de ce l-a chemat pe ministrul Justiției în biroul său de la Camera Deputaților.

”Am discutat ce se întâmplă dacă se depășeșete interimatul de 45 de zile la un minister. Ne-a adus și o decizie a CCR și ne-a spus ce se întâmplă dacă Klaus Iohannis depășește decizia de a numi miniștrii propuși. Mâine seară avem CEX, scopul fiind propunerea de miniștri. Nu sunt consilierul premierului sau al lui Iohannis, nu știu ce va face.”, a declarat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea dă cu flit desființării Secției de anchetare a infracțiunilor din justiție

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a reacționat la proiectul promis de PNL privind desființarea secției de investigare a infracțiunilor din justiție, care o cercetează pe fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, după un denunț depus de omul de afaceri Sebastian Ghiță, care susține că fosta șefă a DNA i-ar fi cerut bani pentru repatrierea fostului șef al FNI, Nicolae Popa, din Indonezia.

„Da, dar CCR a spus că e un lucru bun”, a spus  Dragnea.