Liviu Dragnea: Înfiinţarea comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 va fi votată miercuri în plen

Publicat: Joi, 20 Aprilie 2017 13:40 // Actualizat: Joi, 20 Aprilie 2017 13:47 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a precizat, joi, că PNL, USR şi PMP s-au opus înfiinţării Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, în cadrul Birourilor permanente reunite, dar că proiectul de hotărâre a fost adoptat şi va fi supus votului plenului miercurea viitoare.

"Astăzi, de-abia după 45 de minute de dezbatere, s-a aprobat proiectul de hotărâre care va fi trimis în plen şi se va vota – sper – miercuri, 26 aprilie. Au fost câteva observaţii din partea PNL, USR, PMP, care au spus că ei s-ar opune acestui proiect de hotărâre pentru că ar trebui să fie completat cu mai multe amendamente sau să fie mai clar. Unii colegi au spus că Parlamentul nu ar avea dreptul să investigheze sau să cerceteze aceste aspecte care au apărut deja în media”, a precizat Dragnea, după şedinţa BPR.

El a arătat că Parlamentul are tot dreptul să investigheze, potrivit Regulamentului şi prevederilor constituţionale, orice fel de teme.

„Apărând aceste informaţii în spaţiul public, Parlamentul nu poate să nu ia act de aşa ceva şi să încerce să aducă la iveală adevărul sau măcar o parte din adevăr, cu speranţa ca măcar o parte din toţi cei care vor fi chemaţi la comisie vor veni şi dacă vor veni vor spune tot ceea ce ştiu”, a arătat Dragnea.

El a subliniat faptul că obiectivul principal al acestei Comisii constă în a cerceta dacă anumite persoane sau instituţii s-au implicat într-un mod nelegal sau fără să aibă competenţe legale atât în desfăşurarea alegerilor, în organizarea lor, cât şi în influenţarea rezultatului final, conform Mediafax.

Potrivit proiectului de hotărâre, comisia va avea următoarea titulatură: „Comisia specială de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru clarificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial”.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri comisie parlamentara Liviu Dragnea Parlament
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8423
RON
13 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H