Dragnea, despre criticile IJ la adresa premierului: Sunt alături de Ponta în orice situaţie

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost solicitat, vineri, să comenteze criticile pe care Inspecţia Judiciară i le-a adus premierului referitor la declaraţiile acestuia în privinţa condamnării lui Adrian Năstase, el răspunzând că este alături de Victor Ponta "în orice situaţie".

RomaniaTV.net
17 ian. 2014, 12:14
Dragnea, despre criticile IJ la adresa premierului: Sunt alături de Ponta în orice situaţie

„Nu vreau să comentez aceste lucruri. Vreau să spun un singur lucru pe care l-am spus, îl spun acum şi o să-l spun mereu: eu sunt alături de Victor Ponta în orice situaţie”, a spus Dragnea.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii şi-a însuşit, joi, raportul Inspecţiei Judiciare potrivit căruia declaraţiile premierului Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Năstase şi celeritatea soluţionării unor sesizări penale au afectat independenţa sistemului judiciar.

În favoarea însuşirii de către CSM a raportului Inspecţiei Judiciare au votat majoritatea membrilor Consiliului.

Declaraţiile premierului Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Năstase şi celeritatea soluţionării unor sesizări penale afectează independenţa justiţiei şi induc un sentiment de neîncredere în rândul populaţiei, potrivit concluziilor din raportul Inspecţiei Judiciare, prezentat joi, în Plenul CSM.

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat, în 8 ianuarie, Inspecţia Judiciară în cazul declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta atât despre condamnarea lui Adrian Năstase, cât şi despre celeritatea soluţionării unor sesizări penale.

Instanţa supremă i-a condamnat în 6 ianuarie, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare. Adrian Năstase a fost încarcerat, luni seară, la Penitenciarul Rahova.

Premierul Victor Ponta a afirmat că Adrian Năstase este un condamnat politic şi o victimă a regimului Băsescu, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu a instituit din 2005 prin Monica Macovei şi Daniel Morar, principalii săi colaboratori, un sistem, inclusiv prin dosare penale, împotriva adversarilor politici.

an Năstase a fost nu doar cel mai bun prim-ministru de după 1989, dar şi cel mai puternic adversar al lui Traian Băsescu şi cred că, din punct de vedere politic, cazul Adrian Năstase este perfect comparabil cu cazul Iulia Timoşenko”, a spus Ponta.