Dragnea, despre declaraţiile lui Iohannis de la Bruxelles: Am apreciat foarte mult ce a spus, am acelaşi punct de vedere

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, miercuri, că a apreciat foarte mult ceea ce a spus preşedintele Klaus Iohannis la Bruxelles şi că are acelaşi punct de vedere cu şeful statului.

RomaniaTV.net
31 ian. 2018, 15:41
Dragnea, despre declaraţiile lui Iohannis de la Bruxelles: Am apreciat foarte mult ce a spus, am acelaşi punct de vedere

„M-am uitat şi pe declaraţia preşedintelui Juncker şi pe declaraţia preşedintelui Iohannis. Am apreciat foarte mult ce a spus preşedintele Iohannis, am acelaşi punct de vedere. De fapt, şi domnul Juncker a spus – poate cu alte cuvinte – acelaşi lucru. Legile justiţiei vor fi puse în acord cu deciziile CCR. Sunt deja două legi care au ieşit de la Curte şi care se întorc la Parlament. Va urma şi a treia lege, să vedem ce decide Curtea. De asemenea, susţin acelaşi punct de vedere că aceasta este o problemă care ţine de România şi e bine ca noi să o rezolvăm aici şi sigur vom găsi, nu avem de ce să nu găsim, punctele de vedere comune, pentru ca obiectivele pe care şi noi le avem… Înţeleg că toată lumea de bună credinţă le are, şi anume independenţa justiţiei să nu fie afectată şi bunul mers al actului de justiţie în România să fie încurajat şi întărit. Deci, nu văd de ce nu am avea puncte de vedere diferite”, a afirmat Liviu Dragnea, citat de news.ro.

În privinţa declaraţiei preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, care a spus că, dacă legile justiţiei rămân aşa cum le-a votat Parlamentul, discuţiile privind renunţarea la MCV şi intrarea în spaţiul Schengen „se vor pune în alţi termeni”, preşedintele PSD a declarat: „În primul rând, nu mai rămân în forma adoptată, pentru că ele vor fi modificate în acord cu deciziile CCR. Dar, iar revin la declaraţia preşedintelui Iohannis, care a spus că nu crede că… sau va face tot ce este posibil – şi noi, de altfel – ca închiderea MCV şi aderarea la Schengen să fie afectate de aceste legi. Mai mult decât atât, noi insistăm în continuare pe discuţii punctuale pe un articol, două, n articole care să zicem că ar putea afecta independenţa justiţiei şi pe care parlamentarii din comisie şi noi în plen nu le-am observat”.

Liviu Dragnea a fost întrebat despre această atitudine a sa faţă de preşedintele Iohannis, el replicând: „Oricând preşedintele României are o declaraţie, o luare de poziţie, o atitudine cu care eu sunt de acord, nu am avut nici înainte, nu o să am nici acum, nici pe viitor o altă poziţie. Dacă preşedintele României are afirmaţii, poziţii, atitudini cu care nu sunt de acord, o să îmi exprim şi atunci care este părerea mea, fără niciun fel de ezitare”.