Dragnea, despre OUG a Guvernului Ponta prin care au crescut salariile demnitarilor: N-am avut majoritate să o respingem

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a criticat, miercuri, faptul că ordonanţa de urgenţă prin care au fost majorate în 2015 salariile demnitarilor, emisă de guvernul Ponta, este încă în vigoare şi a explicat că PSD nu a putut să o respingă în Parlament pentru că "nu a avut majoritate".

07 dec. 2016, 19:24
Dragnea, despre OUG a Guvernului Ponta prin care au crescut salariile demnitarilor: N-am avut majoritate să o respingem

„Luăm în calcul să punem rânduială în ceea ce priveşte salarizarea din România, pentru că este haos. În acelaşi timp, nu ştiu dacă aveţi voie să întrebaţi, dar vă răspund eu la o întrebare nepusă: mi se pare incorect şi jignitor să mai rămână în vigoare ordonanţa care face pentru miniştrii salarii atât de mari, în condiţiile în care ei atacă la CCR o mărire de 15% pentru medici şi dascăli şi ei stau cu nişte salarii nesimţite„, a spus Dragnea, potrivit news.ro.

Fiindu-i atrasă atenţia că OUG privind majorarea salariilor demnitarilor nu a fost încă respinsă de Parlament, aşa cum a spus încă din 2015, Liviu Drangnea a spus că acest lucru „urmează” să se întâmple.

Întrebat de ce nu a fost respinsă în ultimul an şi jumătate, Liviu Dragnea a spus că PSD nu a avut majoritate în Parlament. „Să ştiţi, sincer, nu am avut majoritate. Sunt absolut convins că după alegeri vom avea majoritate”, a spus el.

După ce jurnaliştii i-au spus că, în 2015, PSD avea majoritate, Dragnea a răspuns sarcastic: „Ştiu că tot ce s-a întâmplat în 2016 nu poate fi luat în discuţie, ca nu cumva să fie cineva deranjat”.

El a mai explicat că, în 2016, a lăsat OUG în vigoare pentru că actualul Guvern a promis să vină cu o lege a salarizării care să includă creşteri pentru mai multe categorii.

Guvernul Ponta a decis, în iulie 2015, ca indemnizaţiile lunare ale preşedintelui, prim-ministrului, preşedinţilor Parlamentului, şefilor de servicii de informaţii să fie majorate, iar cele mai mari salarii le vor avea preşedintele ţării, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prim-ministrul şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului. Majorarea indemnizaţiilor a fost anunţată de Gabriel Oprea în 8 iulie, în ultima zi în care a exercitat interimar funcţia de premier.

Senatul a respins pe 18 noiembrie 2015 Ordonanţa Guvernului privind creşterea indemnizaţiilor lunare pentru înalţii demnitari. De atunci, ordonanţa s-a blocat însă în comisii, fără a mai intra în dezbatere. Camera Deputaţilor e for decizional în acest caz.