Dragnea, despre propunerile de procurori: Ponta nu a făcut şi nu va face nicio înţelegere cu Băsescu

Vicepremierul Liviu Dragnea afirmă că şeful Executivului, Victor Ponta, nu a făcut o înţelegere cu preşedintele Traian Băsescu pentru numirea procurorilor şefi, dar a menţionat că l-a informat pe şeful statului despre intenţiile sale, în mod oficial.

RomaniaTV.net
07 apr. 2013, 19:13
Dragnea, despre propunerile de procurori: Ponta nu a făcut şi nu va face nicio înţelegere cu Băsescu

Eu nu cred că Victor Ponta a făcut înţelegere cu Traian Băsescu pentru numirea procurorilor. Eu continuu să cred că Victor Ponta a luat informaţii de peste tot, şi-a făcut o proprie analiză şi a făcut nişte propuneri, că l-a informat. Adică suntem atenţi la nuanţele dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu pe acest subiect şi la nuanţele dintre Victor Ponta şi Traian Băsescu nu suntem? Sigur, cred că l-a informat pe Traian Băsescu, era normal să îl informeze. Cred că şi în mod oficial, când a trimis la CSM, cred că trebuia să trimită şi la Traian Băsescu. Dar Victor Ponta nu a făcut nicio înţelegere cu Traian Băsescu şi nu va face nicio înţelegere cu Traian Băsescu. Victor Ponta nu e un om care se schimbă după o zi pe alta”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

El a adăugat, referindu-se la pactul dintre preşedinte şi premier, că Guvernul ”vrând-nevrând, trebuie să aibă o colaborare instituţională”. ”Sau avem varianta, care nu ştiu dacă chiar putem să ne mai permitem, eu cred că nu, să stăm tot timpul cu pietre, adică să nu colaboram şi eventual să ajungem din nou la o altă suspendare (…) PSD nu a depus şi nu va depune armele sau nu va depune cel puţin cât o să mai trăim noi, ăştia care îl conducem acum’‘, a arătat secretarul general al PSD.

În altă ordine de idei, Dragnea a evitat să se pronunţe dacă Laura Codruţa Kovesi a fost ”omul” lui Traian Băsescu: ”Eu nu sunt sigur, nu am informaţii şi de aceea nici nu vreau să-mi dau cu părerea că nu sunt specialist în procurori”.