Deputatul Florin Roman, în greva foamei. Dragnea: Există bani alocaţi pentru Monumentul Unirii. Ar trebui să găsească alte motive

Deputatul PNL Florin Roman a anunţat, luni, că a intrat în greva foamei, cerând Guvernului să aloce bani pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, liberalul urmând să nu mai părăsească Palatul Parlamentului pe durata protestului. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că greva foamei declanşată de deputatul PNL nu are obiect, deoarece banii necesari construirii Monumentului Unirii de la Alba Iulia au fost alocaţi.

RomaniaTV.net
18 sept. 2017, 14:49
Deputatul Florin Roman, în greva foamei. Dragnea: Există bani alocaţi pentru Monumentul Unirii. Ar trebui să găsească alte motive

„Mie îmi pare rău că a ajuns la situaţia asta, dar îi spun cu toată seriozitatea că poate căuta alte motive de protest, pentru că nu are. În legătură cu aceste amendamente susţinute de UDMR am spus din vară poziţia şi nu mi-am schimbat-o şi mai vorbeşte despre Centenar. Din iulie 2017 am avut o discuţie cu noul guvern şi ministrul Culturii a fost deja la Alba Iulia, a obţinut acordul tuturor părţilor implicate (… pentru locaţia finală. În iulie 2017 devizul a fost actualizat, iar la rectificarea bugetară s-au inclus deja bani pentru acest monument. Deci exista bani alocaţi. Am mai spus public, am sperat că aude şi dl deputat. Dar noi discutăm acuma de un protest pentru un lucru deja realizat şi care a fost realizat dinainte de a începe aceste discuţii”, a declarat Liviu Dragnea, citat de news.ro.

El a precizat că Roman ar trebui să găsească alte motive de protest.

Deputatul PNL Florin Roman a intrat luni, la ora 15:00, în greva foamei în semn de protest faţă de faptul că Guvernul nu alocă bani pentru construirea Monumentului Unirii de la Alba Iulia. El a spus că ziua va sta pe culoarul din faţa preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, iar noaptea va dormi pe holul unde PNL are sala de grup parlamentar. Întrebat dacă şi-a făcut analizele înainte de a începe protestul, Florin Roman a spus că el nu merge la medic decât dacă are probleme deosebite.

„A fost o discuţie şi erau două posibilităţi: ca această formă de protest să aibă loc în afara Parlamentului sau în interior (….) Mi-au permis să protestez la locul de muncă (…) Voi sta toată ziua pe acest culoar pentru că ăsta este locul meu de muncă, nu poate să-mi interzică nimeni să patrulez, să staţionez. Dacă nu mă vor lăsa să stau în faţa biroului dictatorului, o să stau cu dumneavoastră”, a declarat Florin Roman înainte de a începe forma extremă de protest în Parlament.

Roman a spus că în timpul protestului va citi şi va participa la lucrările parlamentului, iar noaptea va dormi pe holul unde se află sala grupului PNL din Camera Deputaţilor.

„Am cărţi de citit, mi-am luat cărţi, îmi trimit oamenii din ţară cărţi, citesc, o să am şi de lucru, vreau să lucrez, voi participa la lucrările Parlamentului, lucrez la proiecte în perioada asta”, a spus el.

„La baia cea mai apropiată pentru că o să mă trezesc de dimineaţă când sper să nu fie foarte multă lume şi să pot să-mi fac şi eu igiena personală”, a răspuns Roman întrebat unde se va spăla.

El le-a cerut celor care îl susţin să poarte în această perioadă „un mic tricolor”, fie că îl pun acasă la geam sau că îl agaţă la rever.

Întrebat dacă şi-a făcut analizele înainte de a începe protestul, Florin Roman a spus că el nu merge la medic decât dacă are probleme deosebite.

„Nu, recunosc că nu mă duc foate des la medic decât dacă a fost cazul. Înţeleg că o să fiu verificat şi monitorizat din acest punct de vedere. Nu-mi place să mă duc la medic decât dacă am probleme deosebite”, a răspuns deputatul PNL.