Dragnea: Este dreptul preşedintelui să ceară referendum, nu văd de ce Parlamentul s-ar opune

Vicepremierul Liviu Dragnea consideră că este dreptul preşedintelui să ceară organizarea unui referendum, spunând că nu vede de ce Parlamentul s-ar opune.

RomaniaTV.net
13 iun. 2013, 13:13
Dragnea: Este dreptul preşedintelui să ceară referendum, nu văd de ce Parlamentul s-ar opune

„Este dreptul preşedintelui să ceară organizarea unui referendum. Guvernul îl va organiza atunci când se va stabili data, iar cetăţenii se vor pronunţa faţă de întrebările care vor fi puse”, a declarat Liviu Dragnea, joi, într-o conferinţă de presă la Constanţa.

Întrebat dacă va fi avizat de Parlament acest referendum, Dragnea a spus că nu vede motivele pentru care Parlamentul s-ar opune: „Nu văd de ce Parlamentul s-ar opune unui drept al preşedintelui”.

Liviu Dragnea a participat la deschiderea Forumului Cooperării descentralizate România-Franţa care se desfăşoară în zilele de 13 şi 14 iunie, la Constanţa.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, declarase, miercuri, că punctul de vedere al Parlamentului în privinţa referendumului solicitat de Traian Băsescu va fi dat cât mai repede posibil, el arătând că nu are niciun rost să se caute tertipuri. Zgonea a spus că va solicita convocarea Birourilor permanente reunite ale celor două Camere pentru săptămâna viitoare, luni, pentru stabilirea procedurilor de urmat în cazul referendumului solicitat de Traian Băsescu. El a precizat că Parlamentul nu poate da aviz decât printr-un proiect de hotărâre.

Şeful statului a precizat că a trimis de marţi la Parlament scrisorile privind declanşarea procedurii convocării referendumului, moment din care au început să curgă cele 20 de zile prevăzute pentru consultarea Legislativului.