Dragnea îi ia apărarea lui Ponta: A luat cea mai înţeleaptă decizie privind Roşia Montană

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat joi că premierul Victor Ponta a luat cea mai înţeleaptă decizie prin trimiterea proiectului Roşia Montantă în Parlament.

RomaniaTV.net
05 sept. 2013, 06:51
Dragnea îi ia apărarea lui Ponta: A luat cea mai înţeleaptă decizie privind Roşia Montană

„Cred că premierul Victor Ponta a luat cea mai înţeleaptă decizie, şi anume, dezbaterile finale să se desfăşoare într-un cadru civilizat în cel mai legitim for al acestei ţări, în Parlamentul României. (…) Roşia Montană este o decizie deasupra oricărui guvern, deasupra unui ministru, deasupra unui prim-ministru, chiar deasupra Guvernului. Este un subiect atât de important, sensibil şi cu încărcătură emoţională şi este important ca toţi cetăţenii să ştie exact despre ce este vorba”, a afirmat Liviu Dragnea, la intrarea în sediul DNA, unde a venit pentru prezentarea materialului de urmărire penală în dosarul referendumului de anul trecut.

Vicepremierul a precizat că la dezbaterile din Parlament privind proiectul Roşia Montană au ocazia să participe ong-uri, cetăţeni şi specialişti pentru a-şi expune punctele de vedere.

„De prea multe ori în ţara asta am fost manipulaţi şi am fost expuşi să credem ceva sau altceva fără să avem toate informaţiile şi cred că pentru Roşia Montană este bine ca cetăţenii României să aibă toate informaţiile şi parlamentarii, care sunt reprezentanţii acestui popor, să aibă toate informaţiile şi să ia decizia în cunoştinţă de cauză. Guvernul, printr-o echipă guvernamentală, a dus la capăt o negociere prin care s-au mărit investiţiile în mediu, s-a mărit redevenţa, s-a mărit participaţia statului şi a pus pe masa Parlamentului acest punct de plecare”, a explicat vicepremierul.