Dragnea îl ameninţă pe Cioloş: Dacă se întâmplă o evacuare a celor cinci televiziuni, acest guvern nu mai poate rămâne

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seară, la postul de televiziune Antena 3, că va analiza "foarte serios" eventualitatea depunerii unei moţiuni de cenzură dacă Guvernul României "închide cinci televiziuni într-un stat democratic".

17 feb. 2016, 20:56
Dragnea îl ameninţă pe Cioloş: Dacă se întâmplă o evacuare a celor cinci televiziuni, acest guvern nu mai poate rămâne

„Vreau să mai spun ceva, am discutat azi ceva în partid, am spus foarte simplu că prin această instituţie din subordine (n.r.ANAF) dacă se întâmplă o evacuare, practic Guvernul României închide cinci televiziuni într-un stat democratic. Dacă se întâmplă acest lucru şi Guvernul României tehnocrat, care a spus mereu că protejează libertatea presei sau susţine, atunci cred că acest Guvern nu mai poate rămâne în funcţie. Dacă se întâmplă lucrul acesta, noi analizăm foarte serios eventualitatea depunerii unei moţiuni de cenzură„, a afirmat Dragnea.

El a adăugat că dacă Guvernul României, „nu că bagă pumnul în gura presei, o desfiinţează, acest Guvern nu mai poate rămâne pentru că devine extrem de periculos pentru democraţie, pentru libertatea noastră şi înseamnă că se dă liber la orice fel de abuz”.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, despre Antene: Regret MODUL în care a acționat ANAF în acest caz, dar susţin fondul intervenției

În context, Dragnea s-a referit şi la poziţia preşedintelui Klaus Iohannis pe această problemă.

„Am văzut şi poziţia preşedintelui Iohannis. Recunosc, m-aş fi aşteptat să fie mai fermă şi puţin mai clar. Eu nu cred că aici se pune problema de ‘hai să fie o împăciuire’. Eu merg mai departe, eu cred că există totuşi instituţii ale statului abilitate în această ţară, care ar trebui să verifice legalitatea acţiunii ANAF. Nu cred că strică acest demers. Dacă lucrurile au fost legale, e foarte bine, dar dacă nu au fost legale, nu trebuie verificat, pentru că, totuşi, s-a învolburat o ţară întreagă?”, a mai afirmat Dragnea.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre cazul Antena 3: Această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită