Dragnea: În bună tradiţie românească, licitaţiile pentru microbuzele şcolare sunt în stadiul de contestare

Vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat vineri că licitaţiile pentru microbuzele şcolare sunt la stadiul de contestare, potrivit Agerpres. Licitaţiile sunt în acest stadiu deşi procedura de achiziţie trebuia să se finalizeze în 2013.

RomaniaTV.net
17 ian. 2014, 18:33
Dragnea: În bună tradiţie românească, licitaţiile pentru microbuzele şcolare sunt în stadiul de contestare

‘Fiind în România şi în buna tradiţie românească, suntem la CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor – n.r.), suntem în stadiul de contestaţii. După ce va decide CNSC, probabil tot în buna tradiţie românească vom merge la Curtea de Apel. Este o procedură de achiziţie, comisia a luat o decizie, din câte m-am informat şi ieri am discutat cu colegii. Suntem la CNCS, a fost făcută o contestaţie probabil de cineva care nu a fost declarat câştigător’, a declarat Dragnea, la sediul PSD.

El a adăugat că, din păcate, procedurile de achiziţii din România durează enorm de mult, sunt proceduri care durează şi doi ani iar asta a afectat foarte mult dezvoltarea ţării, pentru că s-a întârziat foarte mult de-a lungul anilor, inclusiv absorbţia de fonduri europene.

‘Au fost bani pierduţi de diverse instituţii locale şi centrale pentru că s-au lungit foarte mult procedurile din cauza acestor contestaţii. Eu nu contest dreptul nimănui să conteste la CNSC, la judecătorie. Ce este foarte rău este că în momentul în care sunt companii care şi-au făcut din asta o meserie contestă, pierd iar instituţia este întârziată, obiectivul respectiv este întârziat. Firma care a făcut contestaţie nu păţeşte nimic, nu ştiu dacă ar trebui să păţească ceva, dar eu vă spun că asta deranjează foarte mult din punct de vedere ale implementării unor proiecte. Achiziţia pentru microbuze trebuia să se finalizeze în anul 2013, nu ştim când se va finaliza, nu ştim când vor putea ajunge microbuzele la şcoli’, a spus Dragnea.