Dragnea: În bună tradiţie românească, licitaţiile pentru microbuzele şcolare sunt în stadiul de contestare

Publicat: Vineri, 17 Ianuarie 2014 20:33 // Actualizat: Vineri, 17 Ianuarie 2014 20:33 // Sursa: romaniatv.net

Vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat vineri că licitaţiile pentru microbuzele şcolare sunt la stadiul de contestare, potrivit Agerpres. Licitaţiile sunt în acest stadiu deşi procedura de achiziţie trebuia să se finalizeze în 2013.

Foto: adevarul.ro

'Fiind în România şi în buna tradiţie românească, suntem la CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor - n.r.), suntem în stadiul de contestaţii. După ce va decide CNSC, probabil tot în buna tradiţie românească vom merge la Curtea de Apel. Este o procedură de achiziţie, comisia a luat o decizie, din câte m-am informat şi ieri am discutat cu colegii. Suntem la CNCS, a fost făcută o contestaţie probabil de cineva care nu a fost declarat câştigător', a declarat Dragnea, la sediul PSD.

El a adăugat că, din păcate, procedurile de achiziţii din România durează enorm de mult, sunt proceduri care durează şi doi ani iar asta a afectat foarte mult dezvoltarea ţării, pentru că s-a întârziat foarte mult de-a lungul anilor, inclusiv absorbţia de fonduri europene.

'Au fost bani pierduţi de diverse instituţii locale şi centrale pentru că s-au lungit foarte mult procedurile din cauza acestor contestaţii. Eu nu contest dreptul nimănui să conteste la CNSC, la judecătorie. Ce este foarte rău este că în momentul în care sunt companii care şi-au făcut din asta o meserie contestă, pierd iar instituţia este întârziată, obiectivul respectiv este întârziat. Firma care a făcut contestaţie nu păţeşte nimic, nu ştiu dacă ar trebui să păţească ceva, dar eu vă spun că asta deranjează foarte mult din punct de vedere ale implementării unor proiecte. Achiziţia pentru microbuze trebuia să se finalizeze în anul 2013, nu ştim când se va finaliza, nu ştim când vor putea ajunge microbuzele la şcoli', a spus Dragnea.
  

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
licitatii Liviu Dragnea microbuze
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 ian 03:19
Răspunde | Votează email 0 email
Pirtea M
Microbuzele şcolare achiziţionate prin licitaţie nu sunt bune de nimic la noi în România!
1. Au roţile prea mici şi nu sunt potrivite pe drumurile de ţară şi pe cele din afara satelor unde se preconizează că vor circula. Acest tip de maşini sunt potrivite numai în oraşe şi pe drumuri perfecte.
2. Pragurile sunt prea joase şi se vor lovi de asfalt la fiecare gropiţă sau groapă mai consistentă şi având în vedere starea drumurilor din ţară se vor face praf foarte repede.
3. La un strat de zăpadă de 10 cm pe drumuri aceste maşini nu vor mai putea circula şi se vor împotmoli sau vor patina periclitând viaţa copiilor.
4. Toate microbuzele şcolare trebuiesc adaptate regiunilor unde vor circula, deoarece iarna sar putea să nu poată urca anumite pante cu un anumit unghi, alunecoase, acoperite de gheaţă sau polei şi vor deveni inutile, bani aruncaţi în vânt.
5. Credem că în legătură cu modul şi unde vor circula trebuie cerută părerea poliţiştilor de la circulaţie care cunosc foarte bine aceste probleme din localităţi.
6. Înainte de a face comanda definitivă pentru un număr atât de mare, aceste tipuri de maşini trebuiesc încercate cu curse de probă pe rutele respective.
Achiziţia aceasta făcându-se din banii cetăţenilor, trebuie investiţi cu maxim de folos pentru cetăţeni, respectiv pentru sistemul de învăţământ.
Cu respect Pirtea Maria.
17 ian 21:53
...class="item-date">
on January 17, 2014
Vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat vineri că licitaţiile pentru...
17 ian 21:26
...în acest stadiu deşi procedura de achiziţie trebuia să se finalizeze în 2013. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
1
EUR
4.8336
RON
06 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H