Dragnea: Întrebarea dacă va fi demis Oprea trebuie pusă lui Ponta. Lipsa comunicării, cea mai mare greşeală

Liderul PSD Liviu Dragnea a spus că a fost întrebat în ultimele zile dacă Gabriel Oprea ar trebui să demisioneze şi a răspuns că această întrebare trebuie pusă lui Oprea, iar întrebarea dacă Oprea va fi demis ar trebui pusă lui Victor Ponta, Dragnea arătând că fiecare îşi gestionează propria onoare.

26 oct. 2015, 12:33
Dragnea: Întrebarea dacă va fi demis Oprea trebuie pusă lui Ponta. Lipsa comunicării, cea mai mare greşeală

„Am avut dimineață o discuție cu domnul Oprea, mi-a zis că nu vine la ședința Biroului Permanent Național pentru că face o declarație de presă. În cazul respectiv este vorba despre o tragedie. Un tânăr polițist a murit executând niște ordine de la superiorii săi. Sunt două aspecte: unul legat de legalitate, pe care mă abțin să îl comentez, dar opinia publică vrea foarte curând răspunsuri despre responsabilii acestei situații. Al doilea aspect este legat de onoare. Eu știu că domnul Oprea este un om de onoare. Întrebarea despre demisie trebuie să-i fie adresată domnului Oprea, întrebarea dacă va fi demis trebuie adresată premierului. Nu vreau să politizăm foarte mult această tragedie, PSD nu are ce să caute în acest subiect”, a spus Dragnea, după ședința BPN al PSD.

El a mai spus că pe vremea când era vicepremier nu a folosit niciodată coloană oficială pentru că nu a avut nevoie de ea.

Dragnea a mai spus că cea mai mare greşeală în cazul accidentului în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină este că „au trecut prea multe zile şi nu s-au spus lucruri”, adăugând că instituţiile implicate ar fi trebuit să aibă o poziţie foarte rapidă.

Citeşte şi: Oprea: Speculaţiile că aş fi folosit COLOANA OFICIALĂ nelegal, sunt NEFONDATE. Deplasarea, în scop profesional

Cred că au trecut prea multe zile şi nu s-au spus lucruri. După părerea mea, asta este cea mai mare greşeală care a fost făcută în ceea ce priveşte comunicarea. Nu a fost o situaţie uşoară, nu a fost o întâmplare lipsită de importanţă. Un tânăr poliţist a murit în uniformă executând nişte ordine date de superiorii lui. Cred că instituţiile respective ar fi trebuit să aibă o poziţie foarte rapidă”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Vicepremierul Gabriel Oprea, a spus, luni, în prima apariţie la aproape o săptămână de la moartea poliţistului Bogdan Gigină, că a ales să tacă din respect faţă de familia acestuia. Acesta a susţinut că nu a văzut accidentul, a aflat abia după ce depăşise zona şi a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a-l salva.