Dragnea, la şedinţa solemnă: Sunt pregătit să colaborăm cu toată lumea în interesul naţiunii

Publicat: Miercuri, 28 Noiembrie 2018 15:24 // Actualizat: Miercuri, 28 Noiembrie 2018 15:24 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Camerei Deputalilor, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la Şedinţa solemnă a Parlamentului consacrată celebrării Centenarului Marii Uniri, că cea mai mare realizare a României este integrarea euro-atlantică şi trebuie continuat pe acest drum. În plus, Dragnea a firmat că e normal ca politicienii să se critice, dar a spus că este dispus să colaboreze "cu toată lumea în interesul naţiunii", potrivit news.ro.

"Trăim în aceste zile un moment unic în istoria ţării noastre. România împlineşte 100 de ani. Este un veac de unitate, de împlinire a celui mai măreţ vis al naţiunii noastre. Este cea mai mare sărbătoare a României. Peste trei zile vom sărbători Marea Unire", a declarat Liviu Dragnea.

Acesta a vorbit despre cea mai mare realizare a României în cei o sută de ani.

"Am fost întrebat în aceste zile care este cea mai importantă realizare a României în cei 100 de ani de la Marea Unire. Este greu de ales, pentru că sunt multe fapte mari, atât în perioada interbelică sau în Al Doilea Război Mondial, dar şi în perioada regimului comunist, când au fost mulţi oameni curajoşi, care au luptat pentru libertatea acestui popor. Cred, însă, că, la scala istoriei la care ne raportăm, cea mai importantă realizare din acest veac al Unirii este integrarea euro-atlantică a României. Am constituit un cadru extrem de solid pentru România, un cadru NATO, iar acum ne putem concentra acţiunile noastre pentru a putea aduce mai multă prosperitate şi dezvolare pentru acest popor", a mai spus Liviu Dragnea.

În plus, liderul social-democrat a afirmat că "este datoria noastră de a continua acest proces".

"Este datoria noastră de a consolida poziţia ţării noastre în UE şi în NATO. Avem obiective clare în această privinţă, adoptarea monedei EURO în România, admiterea ţării noastre în spaţiul Schengen sau crearea unor relaţii de cooperare europeană care să facă din România o ţară mândră şi respectată în UE", a mai spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Dragnea a vorbit şi despre consolidarea poziţiilor în cadrul NATO, afirmând că toţi politicienii trebuie să conlucreze la atingerea acestor obiective şi să se comporte ca "adevăraţi români".

"Toate aceste obiective reprezintă mize majore pentru România. Acestea sunt teme cu adevărat importante pentru ţara noastră şi pentru acest popor, iar noi, ca oameni politici, avem datoria să ne comportăm ca adevăraţi români. Suntem oameni politici, ne aflăm într-o competiţie internă permanentă. E firesc, că aşa funcţionează democraţia. Ne criticăm, ne atacăm, dar din păcate uneori mergem prea departe. Cred, însă, că în ceea ce priveşte România, atingerea obiectivelor majore ale naţiunii, trebuie să fim în primul rând români. Să fim oameni politici ca oameni de partid, dar să fim patrioţi în ceea ce priveşte România, când ne raportăm la interesele majore ale ţării noastre. Să fim români adevăraţi, uniţi", a mai spus Dragnea.

În finalul discursului, Dragnea a făcut apel la colaborare.

"Eu ţin la ţara mea, iubesc România şi sunt pregătit şi eu şi colegii mei să colaborăm cu toată lumea în interesul naţiunii. Sunt convins că sunt mulţi ca mine care gândesc la fel, în toate grupurile politice din România. Şi îi invit pe toţi să construim împreună o strategie pentru ţara noastră. Nu o strategie politică, ci o strategie românească, care să se regăsească în marile obiective ale României. Separat, putem fi frânţi unul câte unul, cum s-a mai întâmplat în istoria ţării noastre. Împreună, însă, putem fi o forţă de nestăvilit. Împreună putem construi o Românie puternică în Europa, în lume. Putem consolida împreună Marea Unire pentru încă 100 de ani de aici înainte şi pentru toate veacurile care vor curge până la sfârşitul timpului. Avem multe motive care să ne unească şi pentru care să fim mândri că aparţinem acestei naţiuni", a mai spus Dragnea.

Şedinţa solemnă consacrată celebrării Centenarului Marii Uniri, la care participă preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă şi principesa Margareta, are loc, miercuri, la Palatul Parlamentului.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
1 decembrie centenar Liviu Dragnea sedinta solemna Centenar
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 nov 03:26
Răspunde | Votează email 0 email
Marian Popenca
Dragnea e plin de bune intentii, el crede ca face bine romanilor asa credea si Ceausescu ca ne face bine si poporul traia in intuneric si frig, cu un strop de mancare si o paine pe zi, pana l-au dat jos si l-au impuscat
1
EUR
4.8433
RON
16 Jul
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H