Viorica Dăncilă: Vineri se adoptă bugetul în guvern. Liviu Dragnea: Nu plec în SUA, particip la discuţiile despre buget

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, miercuri seara, că guvernul va adopta vineri bugetul şi că până atunci vor fi lămurite şi aspectele care nemulţumesc primarii. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri seara, că a declinat invitaţia de a merge în SUA, pentru că trebuie să participe la discuţiile despre buget.

06 feb. 2019, 17:23
Viorica Dăncilă: Vineri se adoptă bugetul în guvern. Liviu Dragnea: Nu plec în SUA, particip la discuţiile despre buget

UPDATE Viorica Dăncilă a susţinut că adoptarea bugetului de către guvern nu este în pericol.

„Nu, eu cred că nu (nu este în pericol adoptarea bugetului – n.r.). Atâta timp cât bugetul pe anul acesta nu este mai mic decât bugetul pe anul trecut, în momentul în care avem creşteri pe anumite segmente, eu cred că acest buget nu este în pericol. Dar mai multe detalii legate de buget le voi da la începutul şedinţei de guvern de vineri, când vom şi adopta bugetul. Vineri se adoptă bugetul în guvern. Eu cred că până atunci vom lămuri toate aceste lucruri. Ştiţi foarte bine că nu totdeauna poţi să-i mulţumeşti pe toţi, totdeauna şi într-o familie sunt membri care sunt nemulţumiţi. Esenţial este să ai certitudinea că deciziile pe care le iei sunt decizii corecte, nu sunt decizii îndreptate împotriva unei localităţi sau împotriva cuiva. Sunt decizii care reglementează, sunt decizii care aplică principiul coeziunii, pentru că dacă noi vrem coeziune la nivel european, trebuie ca această coeziune să existe şi la nivel intern şi să ajutăm şi localităţile mai mici, şi oraşele mai mici, şi municipiile şi judeţele mai sărace, adică trebuie ca acest principiu să funcţioneze nu numai pe plan european, ci şi pe plan intern”, a spus Viorica Dăncilă la România TV

_______

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri seara, că a declinat invitaţia de a merge în SUA, pentru că trebuie să participe la discuţiile despre buget.

„Nu plec în Statele Unite, am primit invitaţia. Mulţumesc pentru ea. Am declinat-o pentru că chiar trebuie să particip la discuţiile astea despre buget”, a declarat Dragnea.

Organizaţia PSD Teleorman, din care face partea Liviu Dragnea, a anunţat, marţi, că acesta va merge în SUA, fiind invitat la Micul Dejun cu Rugăciune, eveniment la care va participa şi preşedintele american Donald Trump.

Liderii coaliţiei PSD – ALDE se vor întâlni şi joi pentru a continua discuţiile pe tema bugetului de stat pe 2019.

Discuţiile de miercuri s-au desfăşurat în mai multe etape şi au participat şi reprezentanţi ai UDMR.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a venit încă de dimineaţă în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a plecat, pentru câteva ore, împreună cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, la sediul Asociaţiei Municipiilor din România, pentru a se întâlni cu primarii, principala temă fiind bugetul.

Acesta a anunţat, după întâlnirea cu primarii, că administraţiile locale vor avea venituri cel puţin la nivelul celor din anul precedent şi că fondurile alocate la nivel naţional către administraţiile locale vor înregistra, în 2019, o creştere cu 27%. El a mai spus că va creşte la 60% cota defalcată din impozitul pe venit pentru administraţiile locale şi că Executivul va aloca fonduri pentru toate primăriile sau consiliile judeţene care nu îşi vor putea acoperi cheltuielile.

Ulterior, Dragnea s-a întors la Parlament pentru a continua discuţiile împreună cu Tăriceanu.

Liderii coaliţiei de guvernare au avut discuţii şi luni şi marţi pe tema bugetului de stat pe 2019.

În principal, s-a discutat problema alocărilor bugetare pentru comunităţile locale, în contextul în care săptămâna trecută Asociaţia Municipiilor din România a respins categoric propunerile Ministerului Finanţelor Publice privind preluarea integrală a unor categorii de cheltuieli descentralizate şi a solicitat Executivului să asume integral de la bugetul de stat cheltuielile privind protecţia copilului şi a persoanelor cu dizabilităţi, conform programului de guvernare.

Citeşte şi:  Dragnea susţine că administraţia locală va primi bani în plus. Negoiţă şi Falcă: Ne-a ascultat, dar a spus că nu are atribuţii

Proiectul legii bugetului de stat pe 2019 va fi aprobat, vineri, în Guvern, a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la finalul unei întrevederi cu membrii Asociaţiei Municipiilor din România.

„Am înţeles că vineri vor adopta în Guvern proiectul de lege, după care vine în Parlament”, a afirmat miercuri Dragnea.


loading...