Dragnea: Nu resping ideea unui CONGRES în perioada imediat următoare. Vom discuta în BPN

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că nu respinge ideea organizării unui congres al partidului în perioada următoare, precizând că o discuție în acest sens va avea loc în ședința Biroului Permanent Național de marțea viitoare.

10 sept. 2015, 15:47
Dragnea: Nu resping ideea unui CONGRES în perioada imediat următoare. Vom discuta în BPN

Liviu Dragnea a evitat să precizeze dacă va candida la Congresul partidului, răspunzând unei întrebări de pe această temă.

Întâi să găsim pădurea şi după aceea discutăm de urs. Întâi să stablim data Congresului, întâi să ajungem acolo”, a spus el.

„Subiectul acesta (al devansării datei Congresului – n.r) o să-l dezbatem foarte serios săptămâna viitoare la Biroul Permanent Naţional, marţi o să-l ţinem, pentru că luni e începerea anului şcolar. După ce am văzut aceste declaraţii, eu am vorbit cu o parte dintre ei şi unii au nişte argumente serioase”, a spus Dragnea, întrebat în legătură cu faptul că unii lideri locali ai partidului au cerut devansarea datei Congresului.

El a arătat că aceştia au avansat data de 15 octombrie pentru Congres.

Cel mai important argument pe care l-am văzut eu, ei au spus că trebuie cel puţin o lună şi jumătate pentru a pregăti candidaturile pentru alegerile locale şi ei sunt interesaţi ca acest lucru să se realizeze până la 1 decembrie. În acest mod i-am întrebat de ce 15 octombrie neapărat data limită şi am vorbit cu mai mulţi şi se pare că începe să prindă contur, o să am mai multe discuţii cu colegii din ţară, în aşa fel încât, marţi, toţi cei care vom fi în BPN să luăm o decizie în cunoştinţă de cauză”, a adăugat Dragnea.

El a spus că nu respinge ideea devansării datei Congresului. „Eu nu resping această idee. Până la urmă, este important ceea ce vrea majoritatea organizaţiilor”, a adăugat Dragnea.

Consiliul Naţional al PSD a stabilit data congresului pe 15 noiembrie. Liviu Dragnea a fost ales preşedinte interimar după demisia lui Victor Ponta.

Citeşte şi: PSD vine cu un înlocuitor pentru Oprescu. Dragnea: PSD va desemna un CANDIDAT PROPRIU la primăria Capitalei

Mai mulţi lideri PSD din ţară, printre care şi președintele PSD Timiș, ministrul Sorin Grindeanu, consideră oportună organizarea unui Congres al partidului până la jumătatea lunii octombrie, pentru a intra în anul electoral 2016 cu o conducere definitivă.

Citeşte şi: Un ministru PSD cere CONGRES extraordinar pentru alegerea unei noi conduceri

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că, dacă Victor Ponta îşi va dori un post de conducere în PSD la congresul din această toamnă, va avea toată susţinerea, însă spune că nu ştie care îi sunt acum intenţiile premierului.

Președintele PSD Timiș, ministrul Sorin Grindeanu, consideră oportună organizarea unui Congres al PSD până la jumătatea lunii octombrie, pentru a intra în anul electoral 2016 cu o conducere definitivă.