Liviu Dragnea: PSD va desemna un CANDIDAT PROPRIU la primăria Capitalei

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, înaintea conferinţei extraordinare a partidului, că formaţiunea va desemna un candidat propriu la alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei.

10 sept. 2015, 15:14
Liviu Dragnea: PSD va desemna un CANDIDAT PROPRIU la primăria Capitalei

„Aştept să văd cine sunt candidaţii. Dacă e Robert Negoiţă singur, dacă va candida şi Ecaterina Andronescu şi altcineva. După această conferinţă este important ca organizaţia să rămână unită şi bine structurată pentru că ne aşteaptă o primăvară importantă.

PSD îşi va desemna un candidat propriu la Primăria Generală a Capitalei. Categoric un candidat propriu din partea PSD şi pentru aceasta este obligatoriu ca organizaţia municiupiului Bucureşti să fie foarte bine structurată şi foarte bine condusă”, a precizat liderul PSD, Liviu Dragnea, înaintea conferinţei partidului.

PSD Bucureşti îşi alege, joi seara, un nou lider. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, este singurul candidat care s-a înscris, până la aceasta oră, în cursa pentru şefia filialei conduse în prezent de Ecaterina Andronescu.

Citeşte şi: PSD Bucureşti îşi alege un nou lider. Robert Negoiţă, singurul candidat înscris în cursă

Potrivit unor surse din cadrul partidului, Robert Negoiţă este singurul candidat pentru această funcție și este susținut de Liviu Dragnea, președintele interimar al partidului. Robert Negoiță mai este și preşedinte executiv al PSD Bucureşti şi vicepreşedinte la nivel naţional al partidului. 

Şefia organizaţiei Bucureşti a PSD este importantă şi în stabilirea candidatului pentru Primăria Capitalei. Potrivit surselor citate, Robert Negoiţă ar intenţiona să se înscrie în cursă, însă, în acest moment, au loc pregătiri pentru organizarea unor sondaje în urma cărora să fie stabilit candidatul PSD.

Întrebat luni dacă edilul Sectorului 3, Robert Negoiță, ar putea fi candidatul PSD la Primăria Generală, Dragnea a evitat să răspundă concret: Nu avem o soluție astăzi, nu aruncăm nume, vom lua decizia pe baza unor cercetări sociologice serioase. Cel care va fi cel mai bine plasat va fi susținut de partid”.

Ecaterina Andronescu nu va mai candida pentru un nou mandat în fruntea celei mai mari organizaţii social-democrate din ţară. Andronescu a devenit şefa PSD Bucureşti după ce Victor Ponta l-a schimbat din această funcţie pe Marian Vanghelie în vara lui 2011.