Dragnea o ironizează pe Mariana Câmpeanu: Merge pe toate holurile să explice indexarea pensiilor

Vicepremierul desemnat Liviu Dragnea a declarat, joi, că este de datoria ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, să dea explicaţii referitoare la indexarea pensiilor şi motivul pentru care aceasta nu mai apare în programul de guvernare.

20 dec. 2012, 14:27
Dragnea o ironizează pe Mariana Câmpeanu: Merge pe toate holurile să explice indexarea pensiilor

Dragnea a spus că este treaba miniştrilor de resort să dea explicaţii pe teme legate de ministerele care le conduc.

„Vorbiţi cu doamna Câmpeanu care merge pe toate holurile şi caută televiziunile”, a spus ironic Dragnea dând apoi asigurări că pensiile vor fi indexate în 2013.

Decizia este deja luată, dar am rugat-o pe doamna Câmpeanu să explice dumneaei lucrul ăsta”, a mai spus Dragnea.

Potrivit România TV, creşterea pensiilor a dispărut din programul de guvernare, însă ministrul nominalizat al Muncii, Mariana Câmpeanu, spune că este vorba de o eroare deoarece majorarea este inclusă deja în proiectul de buget pe 2013.

Câmpeanu a precizat la România TV că neincluderea creşterii cu 4% a pensiilor în programul de guvernare ar putea fi o eroare deoarece majorarea este inclusă deja în proiectul de buget pe 2013.

„Indexarea pensiilor va avea loc în 2013 pentru că era deja prinsă în  buget. Nu ştiu ce s-a întâmplat, mă îndrept acum spre Parlament să văd ce s-a întâmplat„, a declarat Câmpeanu.

Ea a dat asigurări că în timpul guvernării USL va fi respectată prevederea din Legea pensiilor potrivită căreia pensiile se indexează anual cu rata inflaţiei şi jumătate din creşterea salariului mediu brut.

Câmpeanu a insistat că pensiile vor fi indexate cu siguranţă în 2013 cu 4% precizând că nu doreşte ca pensionarii să se sperie înainte de Sărăbători