Dragnea: Până la urmă, Relu Fenechiu a fost un ministru eficient

Vicepremierul Liviu Dragnea consideră că fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost un "ministru eficient", argumentând că acesta a deblocat un program extrem de dificil - Programul Operaţional Sectorial "Transport" (POS T).

RomaniaTV.net
15 iul. 2013, 12:53
Dragnea: Până la urmă, Relu Fenechiu a fost un ministru eficient

„Până la urmă, ministrul Fenechiu a fost un ministru eficient, a avut două mari provocări, cea mai importantă a fost deblocarea Programului Operaţional de Transport, care înseamnă câteva miliarde de euro, pe care a dus-o până la capăt. Era programul care părea că are cele mai mici şanse de reuşită să fie deblocat. (…) Dl Relu Fenechiu chiar a muncit foarte mult, a făcut o restructurare acolo în minister şi la autoritatea de management, ceea ce ne-a ajutat ca România să beneficieze în continuare de aceşti bani, ceea ce înseamnă foarte mult. (…) În acest context, nu văd de ce ar trebui să discutăm că Guvernul ar fi avut o problemă de imagine. Cred că problema de imagine reală şi cu implicaţii serioase asupra României ar fi fost dacă acolo era un ministru prost şi n-ar fi fost în stare să deblocheze Programul Operaţional de Transport. România ar fi pierdut miliarde. Dar, poate pentru alţii, ar fi fost o veste bună. Pentru România, şi pentru români, şi pentru dezvoltarea acestei ţări, deblocarea POS T a fost un lucru important şi îl felicit pe dl Fenechiu pentru ceea ce a făcut”, a declarat vicepremierul luni la sediul PSD, citat de Agerpres.

Întrebat cum comentează solicitarea PDL privind organizarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru a analiza implicaţiile cazului Relu Fenechiu, Liviu Dragnea a răspuns că o astfel de analiză poate avea loc într-o sesiune normală. „Probabil că n-au ce să facă vara. Un asemenea subiect, dacă vor să-l dezbată, se poate dezbate şi în sesiune normală. De ce să fie sesiune extraordinară? Probabil că sunt în pană de idei”, a argumentat acesta.

În legătură cu posibilitatea ca acest caz să afecteze România în privinţa MCV, preşedintele executiv al PSD şi-a exprimat speranţa să nu se întâmple acest lucru. „Sper să nu”, a arătat el.