Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea, întâlnire la sediul UNPR la „un vin foarte rece şi cu gheaţă” VIDEO

Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea au avut, luni, o discuţie, la sediul UNPR, imediat după şedinţa coaliţiei, în care s-a discutat Codul Fiscal. Întâlnirea dintre cei doi a avut loc în condiţiile în care social-democraţii urmează să decidă, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, cine va conduce PSD. Dragnea este aşteptat să facă un anunţ dacă o va concura pe Rovana Plumb. 

20 iul. 2015, 12:42
Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea, întâlnire la sediul UNPR la „un vin foarte rece şi cu gheaţă” VIDEO

Liviu Dragnea a discutat mai puţin de jumătate de oră cu Gabriel Oprea, la sediul UNPR. „În primul rând am primit o invitaţie la un vin foarte rece şi cu gheaţă. Eu nu sunt la serviciu, asta e”, a spus Liviu Dragnea, râzând, la plecarea de la sediul UNPR.

Dragnea a precizat că a discutat cu Oprea despre funcţionarea coaliţiei, dar şi despre „informaţiile complet nereale” apărute în presă conform cărora ar fi probleme între el şi Oprea. „Sunt prieten cu Gabi Oprea de ani de zile, ne ştim de 10 -15 ani de zile”, a spus social-democratul.

Acesta a adăugat că al treilea subiect discutat a vizat Codul fiscal. „Este firesc ca premierul să facă anunţul pentru calea de urmat şi are susţinerea totală a coaliţiei. Astea au fost cele trei subiecte importante discutate in cele 20 de minute”, le-a spus Dragnea jurnaliştilor.

CITEŞTE ŞI ŞEDINŢĂ a coaliţiei pe Codul Fiscal, în lipsa lui Ponta. ANUNŢUL Rovanei Plumb, la finalul reuniunii

El a precizat că nu a discutat cu Oprea despre şefia PSD şi nici nu a anunţat dacă va candida sau nu la şedinţa CExN de miercuri. 

„O zi înseamnă mult. (…) Dar ce, dacă ar fi să candidez, candidez împotriva lui Ponta? Decizia mea este determinată de discuţia cu colegii din CEX, care să mă convingă că un astfel de gest ar ajuta partidul, pe o perioadă strict  limitată„, a explicat Dragnea, adăugând că o decizie ar urma să anunţe marţi.

Întrebat despre decizia lui Ponta de a se retrage, Dragnea a precizat: „M-a durut, n-am spus că m-a deranjat… Aş fi vrut să rămână în continuare preşedinte. Pe de altă parte îl înţeleg. (…) Victor Ponta este iubit în partid, e presedinte ales legitim la Congres şi reales… Fiecare om din partid care ţine la el a fost tulburat de acest gest. E o perioadă grea, cu operaţie foarte grea la picior, merge foarte greu, este o presiune publică foarte mare şi interesul meu şi al partidului este ca el să simtă că noi îl sprijinim. (…) Ieri am vorbit, i-am urat să se întoarcă sănătos de la control„.

Gabriel Oprea a precizat şi el, după discuţia cu Dragnea, că a băut cu acesta un pahar de vin. „Rece, chiar asa a fost. Chiar am băut, cu gheaţă că e cald.”

Întrebat dacă îl susţine pe Liviu Dragnea la şefia PSD, Gabriel Oprea a declarat: „Dl Dragnea e prietenul nostru, nu? (…) Chiar nu am discutat treaba asta”

Liderul UNPR a adăugat că discuţiile au vizat Codul Fiscal, tema şedinţei coaliţiei.

„Aceasta coalitie trebuie sa-i intareasca autoritatea lui Victor Ponta, fiindcă este premier, si este corect ca primul-ministru sa va raspunda despre viitorul Codului. Şi am hotărât – nu stiu daca v-a spus Rovana Plumb, ca am rugat-o eu sa va spuna treaba asta: Victor Ponta, premier al României, trebuie sa vă facă declaraţie dvs. despre Codul Fiscal, iar coalitia il sustine total”, a explicat Oprea.

Întrebat cum explică faptul el i-a spus Rovanei Plumb cu ce mesaj să iasă după şedinţa coaliţiei Oprea a răspuns: „Doamna Rovana Plumb este presedinte interimar al PSD, este de fapt lider al acestei coalitii, PSD fiind partidul cel mai important. Şi este corect ca liderul acestei coaliţii – înainte era Ponta, acum liderul coalitiei este Rovana Plumb – şi este corect ca problemele coalitiei sa le exprime doamna Plumb.”