Dragnea şi Tăriceanu, AVERTISMENT pentru Iohannis după propunerea lui Grindeanu ca premier: „Al doilea refuz ar fi un gest SUICIDAR”

Liderii PSD şi ALDE au explicat, miercuri, că după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o nominaliza drept prim ministru pe Sevil Shhaideh au primit de la mai multe persoane sugestii privind demararea procedurii de suspendare a şefului statului, pe care au refuzat, însă, să o aplice pentru a evita aruncarea României în mijlocu unei crize politice care ar face mai mult rău decât bine ţării în contextul actual.

RomaniaTV.net
28 dec. 2016, 17:41
Dragnea şi Tăriceanu, AVERTISMENT pentru Iohannis după propunerea lui Grindeanu ca premier: „Al doilea refuz ar fi un gest SUICIDAR”

Liviu Dragnea a declarat că nu a vrut să întreţină o situaţie de criză în contextul în care oricum anumite măsuri care se impuneau a fi luate pe final de an nu vor putea fi aplicate.

Nu vreau să iniţiez un război politic în România. Deja cursul de schimb intră pe un drum pe care nu ni-l dorim, pentru că stăm prea mult cu un guvern interimar. Dacă nici acest gest cinstit al nostru nu va fi luat în seamă, nu vom avea altă soluţie (decât demararea procedurii de suspendare a preşedintelui, n.r.) Am făct tot posibilul pentru ca Parlamentul să fie constituit pentru a putea vota un guvern săptămâna trecută. România va avea de pierdut din cauza acestei întârzieri pentru că erau măsuri care trebuiau luate pe final de an. Acum nu mai avem timp, cred că am ratat ocazia să avem un guvern în acest an şi să adopte aceste măsuri. După ce preşedintele va decide ce vrea să facă o să discutăm şi o să comunicăm propunerea noastră de calendar pentru formarea guvernului. Noi am sperat să putem avea buget al ţării până în 15 ianuarie, dar cred că nu se mai poate, chiar dacă am forţa lucrurile să votăm guvernul până vineri seară”, a spus Liviu Dragnea.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu consideră că un nou refuz al preşedintelui Iohannis ar fi „un gest suicidar”. „Am considerat că în acest moment mai important decât o criză a orgoliilor – că nu putem aprecia altfel refuzul preşedintelui – a fost să nu adâncim criza care s-a conturat. Mai presus de ambiţiile personale punem interesul ţării. Dacă preşedintele refuză şi a doua oară e clar că urmăreşte un joc de putere şi amplificarea unei crize politice care i se pare că-i aduce avantaje. Şi atunci nu avem la dispoziţie alte soluţii politice inovatoare. Ştim ce avem de făcut într-o asemenea situaţie şi sper să nu fim nevoiţi să ajungem la adâncirea crizei politice. Al doilea refuz ar fi un gest suicidar al preşedintelui şi nu ne rămâne decât să declanşăm procedura de suspendare. Nu dorim să ajungem la aşa ceva„, a punctat Tăriceanu.

PSD şi ALDE au anunţat, miercuri, că noua propunere pentru funcţia de prim ministru este Sorin Grindeanu, preşedintele CJ Timişi şi fost ministru al Comunicaţiilor în guvernul Victor Ponta.