Dragnea şi Tăriceanu, întâlnire de urgenţă după refuzul lui Klaus Iohannis de a o revoca pe Kovesi de la şefia DNA

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu s-au reunit în biroul şefului PSD de la Parlament, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni seara, că nu o revocă din funcţia de procuror şef al DNA pe Laura Codruţa Kovesi.

RomaniaTV.net
16 apr. 2018, 15:43
Dragnea şi Tăriceanu, întâlnire de urgenţă după refuzul lui Klaus Iohannis de a o revoca pe Kovesi de la şefia DNA

După ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu o revocă din funcţie pe Laura Codruţa Kovesi, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, însoţit de secretarul general al partidului, Daniel Chiţoiu, au sosit la biroul de la Camera Deputaţilor al lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea spunea luni, anterior anunţului preşedintelui Klaus Iohannis, că nu se pune problema suspendării președintelui Klaus Iohannis dacă acesta anunță luni că nu o revocă pe Laura Codruța Kovesi de la conducerea DNA. De asemenea, liderul PSD susţine că nu știe încă dacă va fi atacată decizia la CCR, în cazul în care şefa DNA va fi menţinută în funcție.

„Eu stiu de la doamna prim-ministru ca il sustine in totalitate pe ministrul Toader si noi il sustinem. In functie de ce va anunta presedintele, daca mininistrul Toader intentioneaza sa intreprinda vreun demers, noi il vom sprijini”, a declarat Liviu Dragnea, după ședința CEX al PSD.

Klaus Iohannis a anunţat, luni, că nu va da curs propunerii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, completând că motivele invocate de ministrul Justiţiei nu l-au convins.

„La jumătatea lunii februarie, Ministrul Justiției mi-a trimis o propunere, propunerea de revocare a procurorului șef DNA, împreună cu Raportul privind activitatea managerială a DNA. Această propunere este doar un prim pas dintr-o procedură în cadrul căreia ultimul cuvânt îl are, conform legii, Președintele. (…) motivele de revocare prezentate de Ministrul Justiției nu au fost de natură să mă convingă. De altfel, în mare parte, ele nici nu corespund prevederilor legale aplicabile.

În concluzie, nu voi da curs propunerii Ministrului Justiției de revocare a doamnei Kövesi, procuror șef al DNA.”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

În replică, Tudorel Toader a anunţat că va ataca decizia preşedintelui Klaus Iohannis la Curtea Constituţională.